Dromen op Dorth

6 km of 8 km

Startpunt

Parkeerplaats Dorth
Kasteelweg 1
7216 PE Kring van Dorth

coördinaten: N52.22430 E6.28339

Introductie

Tijdens de wandeling Dromen op Dorth maakt u kennis met landgoed Dorth - ten zuidoosten van Deventer - en het omliggende boerenland. De route loopt door het parkbos met imposante bomenlanen en fraaie vijvers. Een ontmoeting met een sprong reeën is hier niet uitgesloten. Ook wandelt u over de akkers en langs weiden van het buurtschap Dortherhoek. U passeert diverse bankjes waar u kunt uitblazen en even heerlijk kunt wegdromen.

Praktische informatie

Er is geen horeca langs de route. Wilt u na afloop ergens iets drinken, dan is (het terras van) Stayokay De Kleine Haar een optie. Dit is bij een mooi Noors jachthuis. Het adres is Dortherweg 34, 7216 PT Kring van Dorth. 't Is circa 1,5km vanaf het startpunt van de route.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

7 reacties

30 april 2023   

foto
Reactie
Volop genieten van het prachtige lenteweer en de omgeving. Alles komt tot bloei: paardenbloemen, pinksterbloemen, wilde hyacinten etc. Houtwallen met de koeien in de wei op de achtergrond. Prachtig.
Door Joke Kottelenberg

8 januari 2023   

foto
Reactie
We hebben voor de tweede keer deze wandeling gelopen, maar met onze labrador pup. Opnieuw vonden we het mooi wandelgebied. Een rustig wandelgebied, waar je niet veel wandelaars tegenkomt.
Door Saskia en Jan

7 oktober 2020   

foto
Reactie
Enorme reuzenzwammen, Vermiljoenhoutzwam, Prachtvlamhoed (foto) en Draadknotszwammen die als stopnaalden tussen afgevallen blad omhoog steken. Deze schitterende paddenstoelen zie je momenteel in deze route!
Door Hans en Mirjam

14 juni 2020   

foto
Reactie
Ook in de zomer is het lekker "Dromen op Dorth", zeker in de koele ochtenduren; alleen de vogels laten zich dan horen.
Door Ria

28 december 2019   

foto
Reactie
Het was genieten op deze koude winterdag. Zelfs de schapen hadden het koud! Prachtige berijpte landerijen gezien en weids boerenland. Het zonnetje won steeds meer terrein. Het hoogtepunt is het parkbos met mooie lanen en vijverpartijen.
Door Jan en Willy ter Haar

3 november 2019   

foto
Reactie
Een mooi wandelgebied om in de herfst te lopen. Onze labrador van 12 heeft ook genoten van deze wandeling. Als afsluiting van de wandeling een bezoek gebracht aan de Stayokay, waar we een versnapering hebben genomen.
Door Saskia en Jan

2 november 2019   

foto
Reactie
Een mooie herfsttocht! Na de droogte van de afgelopen seizoenen is 't wennen om weer met modderschoenen te lopen.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"