't Drongels kanaal

fietsroute - 46 km

't Drongels kanaal loopt als 'n ader door deze gevarieerde fietstocht. Diverse keren fietst u langs het kanaal, of steekt u het via bruggen over. Dit afwateringskanaal van 's-Hertogenbosch naar Drongelen is tussen 1907 en 1911 gegraven om Het Bossche Broek te ontlasten bij wateroverlast, en mondt uit in de Bergsche Maas. De route voert u ook langs Kamp Vught, de Penitentiaire Inrichting Vught en de Skyline van 's Hertogenbosch. Over leuke dijkpaden en dwars door het natuurgebied Loonse en Drunense duinen koerst u terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Brasserie155 tegenover het startpunt, is geopend van di t/m zo vanaf 10 uur. Verder is er tijdens de fietstocht ruim voldoende horeca en treft u onderweg vele bankjes met mooie vergezichten. In de weekeinden kan het op de fietspaden erg druk zijn, vooral in het laatste gedeelte in en rond de Loonse en Drunense Duinen. Misschien kunt u beter een mooie doordeweekse dag kiezen.

Startpunt 't Drongels kanaal

Parkeerplaats Vughtse Heide
Tegenover Brasserie 155 Loonsebaan 155
5263 CN Vught

coördinaten: N51.65640 E5.27183
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Cees van Riel.

6 reacties

18 juni 2019   

Reactie
Bij de start een grote parkeerplaats. Mooie route voor 98% over fietspaden. Voldoende horeca onderweg. Ook op erg warme dagen goed te fietsen door schaduw van de bomen. Een aanrader en de vier sterren zeker waard.
Door Cees en Lidy van Riel

31 juli 2018   

Reactie
Helemaal eens met de vorige schrijvers, prachtige afwisselende route, veel fietspaden, dus weinig last van auto's. Wel vrij druk met fietsers, maar het was ook volop vakantie. Absoluut een aanrader.
Door Krisje

12 mei 2018   

foto
Reactie
Een erg mooie en afwisselende route over leuke dijkpaadjes en sierlijke slingerende bospaden. Ook ruim voldoende en leuke horeca plekjes onderweg. Al met al weer een heerlijke middag met onze vriendengroep.
Door Suske

28 oktober 2017   

foto
Reactie
Vandaag tijdens onze eerste fietspool erg genoten van deze gevarieerde route. Wel een stevig briesje boven op de dijkjes maar dat kon de pret niet drukken. Halverwege lunchten we bij restaurant Het Galgenwiel. Een route om aan te bevelen.
Door Franske

28 oktober 2017   

foto
Reactie
Ook bij westenwind met kracht 5 is dit een heerlijke tocht. Boomblad zorgt nog voor beschutting. Op onverwachte plekken is er een groter of kleiner wiel. De variatie aan bomen in het bos is groot en het uitzicht vanaf bosranden en dijkjes geweldig.
Door Mirjam

28 juni 2015   

foto
Reactie
Heel verrassend op deze tocht om over zoveel dijken te rijden. Je hebt daarom een prachtig zicht op de wijde omgeving. Veel afwisseling in het landschap en heerlijk fietsen door de bossen.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"