Vier Veluwse Landgoederen

wandelroute - 17 km of 18 km

Tijdens deze wandeling verkent u vier prachtige Veluwse landgoederen. Als eerste wandelt u naar landgoed Zwaluwenburg. Daar bevindt zich ‘Gezondste plek van Nederland’. In de bossen liggen de tuinen verscholen van A. Vogel, bekend vanwege de heilzame kruiden. Van mei t/m oktober is het bezoekerscentrum geopend (maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur) en wandelen in en om de tuinen kan het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang.
Daarna gaat de wandeling over de prachtige landgoederen Schouwenburg, Old Putten en Morren. In elk gebied kunt u een blik werpen op een kasteel.
U wandelt het grootste deel van de route over rustige landelijke weggetjes en fietspaden.

Als u wilt, kunt u na landgoed Old Putten een stadswandeling van een kilometer maken door het middeleeuwse vestingstadje Elburg. Er zijn veel bezienswaardigheden waaronder rijksmonumenten en natuurlijk gezellige horecagelegenheden.

Praktische informatie

Het museum is bereikbaar met Buurtbus 514, die rijdt tussen station Wezep en station 't Harde.

Het boerderijmuseum is geopend: 1 april t/m 31 oktober ma t/m za 10 -17 uur; van 1 november tot 1 april alleen di 13 - 17 uur. Het museum is bovendien geopend tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie. Tussen deze vakanties in is het museum gesloten. Zie ook Boerderijmuseum De Bovenstreek. Tijdens de openingstijden kunt u voorafgaand aan de wandeling koffie en/of thee drinken zonder entree te betalen.

Klik voor alle informatie over de A. Vogel tuinen op de link en daarna op 'Bezoek onze tuinen'. De tuinen en het bezoekerscentrum zijn in de maanden mei tot oktober dagelijks gratis te bezoeken van 10 - 17 uur, behalve op zondag.

Startpunt Vier Veluwse Landgoederen

Boerderijmuseum De Bovenstreek
Bovenstraatweg 10-A
8096 PE Oldebroek

coördinaten: N52.44285 E5.91334
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Jan Hoogeveen en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

7 reacties

18 mei 2023   

Reactie
Mooie route. Door de hoeveelheid asfalt geen vijf sterren. Naast de vier mooie landhuizen staan er genoeg mooie optrekjes die een lust voor het oog zijn!
Door Hein

12 mei 2023   

Reactie
Nu woon ik al ruim 2 jaar in 't Harde, maar had deze route nog niet gelopen. Ik vond 'm heel mooi, zelfs de verharde stukken zijn met de bloeiende bermen om van te genieten...en door het maaibeheer zag ik broedende kieviten.
Door Ciska

16 maart 2023   

foto
Reactie
De vier landgoederen en Elburg zijn zeer de moeite waard. Ook het pad door het weiland over de 'Zeuven Vondertjes' is verrassend. Jammer (maar niet te voorkomen) dat begin en eind een groot stuk over asfaltwegen gaan.
Door Tineke Hirschler

19 mei 2022   

Reactie
Een mooie, verrassende wandeling, door dorpjes, slingerende paadjes en bossen. Elburg is een heel mooi stadje.
Door Joke Bonsink

24 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling die ondanks af en toe een fietser of auto 5 sterren krijgt. Leuke boerderijen onderweg en in Elburg grappige kleine huisjes en ook nog een mooi landschap. De moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

5 juli 2019   

foto
Reactie
Een interessante wandeling door misschien minder bekend gebied. Veel historie in de landgoederen en natuurlijk Elburg. Ook gedeelten die heel open zijn, bijv. midden door weiland. Al met al goed gevarieerd!
Door Aad van Dorp

6 november 2017   

foto
Reactie
Fietspaadje richting Oosterwolde, het slingert door de graslanden. Mooi herfstweer met Hollandse luchten, vrij uitzicht tot aan de horizon en stilte; zo’n paadje zou ik de hele dag wel kunnen volgen! Ook zonder bos kun je een mooie tocht uitzetten.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"