Landgoed Hoppen

14 km

Startpunt

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

coördinaten: N52.04900 E5.35334

Introductie

Tijdens deze wandeling doorkruist u maar liefst zes landgoederen, al dan niet met bijbehorend landhuis, kasteel of poorthuis. U loopt via onverharde paden door loofbossen, naaldbossen en open veld. De parkachtige sfeer van de landgoederen geeft deze route iets unieks.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Maarten Maartenshuis.

Horeca:
Bij het startpunt bevindt zich Restaurant Fleuri. Voor openingstijden zie de website.
Bijna aan het eind kunt u nagenieten in Chalet Helenaheuvel, het gehele jaar geopend van di t/m zo tussen 10 en 18 uur. De keuken sluit om 17.30 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

11 reacties

21 september 2022   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, bosrijk. Af en toe een klimmetje. Nauwelijks mensen tegengekomen.
Door Margreet

1 juli 2022   

Reactie
Een heerlijke route door de rustige stukken rond De Kaap. Natuurlijk wel even de toren op. Een route die wel veel stukken bevat van andere mooiste routes in dit gebied, maar is daarom niet minder mooi.
Door Marion en Fred

12 maart 2022   

foto
Reactie
In het bos veel sequoias en lariksen. Hou er van. Gestart bij Hotel Landgoed Zonheuvel en afgesloten op het heerlijke terras van Chalet Sint Helenaheuvel. Er worden nu op diverse plekken naaldbomen gerooid om ruimte te maken voor meer loofbos.
Door Sonja

26 april 2021   

foto
Reactie
Om de wandeling wat langer te maken hebben we de route gecombineerd met route Kaaptocht tot 18 km. Het was genieten van onverharde, mooie en voornamelijk stille paadjes en lanen! Alleen rond het begin/einde was het iets drukker. Heerlijke wandeldag.
Door Marianne en Mieke

28 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door het bos met fraai licht inval. De 6 landgoederen met ieder toch een eigen karakter. Veel bos en toch afwisselend. De route krijgt extra dimensie als de rododendrons in bloei staan. Route is heerlijk rustig.
Door Conny

31 januari 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige route! Bos, bos en nog meer bos, soms met een klimmetje er in.
Parkeren bij Doornse Gat aanrader zodat je op de route een horeca-momentje hebt bij Chalet Helenaheuvel. Heerlijke broodjes daar!
Door Sonja

27 december 2020   

foto
Reactie
Heerlijke en afwisselende wandeling. Stilte, heide, dennenbossen, landgoederen, koffie to go. Goed beschreven. Veel mooie paadjes, grotendeels onverhard.
Door Irene Kapinga

6 december 2020   

foto
Reactie
Een hele mooie wandeling die prima te lopen is in de Coronatijd. Onderweg zijn genoeg mooie bezienswaardigheden te zien. Tevens hebben we onderweg nog twee reeën gezien. Bij Chalet Helenaheuvel nog een versnapering gegeten.
Door Saskia en Jan

12 november 2019   

foto
Reactie
Fraaie herfstkleuren, prachtige lanen en leuke eenmanspaadjes. Start bij Doornse Gat, dan ben je mooi aan een lekkere koffie toe bij Helenaheuvel. Aanrader!
Door Ward

13 juli 2019   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende wandeling met veel onverhard. Met onderweg een zeer spannende en gevaarlijke internationale military. Soms ook heftig om te zien als het misging....
Door Marlies

2 maart 2019   

Reactie
Een heerlijke route zonder asfalt door verschillende landgoederen met een rijke geschiedenis. We liepen door fraaie beukenlanen, kwamen langs bijzondere bomen en over een lang rododendronpad.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"