Woldrondje

48 km of 58 km

Startpunt

Parkeerterrein Diever Tourist Infopunt
Bosweg 2A
7981 LE Diever

coördinaten: N52.85750 E6.32024

Introductie

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is het op één na grootste bosgebied van Nederland. De Veluwe kent u waarschijnlijk al. Het Drents-Friese Wold omvat inderdaad grote aaneengesloten bossen. Deze fietsroute gaat door dit gehele gebied, van noord naar zuid en van oost tot west en u krijgt van dit Nationaal Park dan ook een goed beeld. De fietspaden, deels verhard, deels halfverhard zijn meestal van prima kwaliteit. Sommige paadje zijn echter aan onderhoud toe.

Praktische informatie

U hebt ruime keuze in horeca op de route, onder andere in Vledder, bij Zorgvlied en in Appelscha en uiteraard bij start en finish in Diever.
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

4 reacties

11 september 2023   

foto
Reactie
Fantastisch mooie route. Veel vrijliggende fietspaden door de bossen. Het 2e stuk over het Aekingerzand is een genoegen om te rijden. Al slingerend op en neer met veel bochten … een waar genoegen. Eindelijk een hunebed gespot.
Door Marosa

1 juni 2022   

foto
Reactie
Het was genieten om dit mooie hoekje Drenthe/Friesland op de fiets te verkennen. Schitterende fietspaden door bos, over hei, langs veel water en door de prachtige 'duinen' van het Aekingerzand. Overal rust. Goed beschreven tocht!
Door Jan en Willy ter Haar

19 september 2021   

Reactie
Een mooie route over verrassende paden en paadjes. Kwaliteit fietspaden varieert erg. Soms mooie betonpaden, maar ook hobbelige paadjes. Veel bos maar ook een mooi stuk door de Kale duinen.
Door Jos Vink

27 juli 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht die overal even mooi is. Fijne fietspaden en rustige weggetjes. Bos en open gebieden. Het Aekingerzand is wel heel bijzonder!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"