Wâld en Wetterpaad

wandelroute - 11 km of 14 km

Wâld en Wetterpaad is een afwisselende wandeling door een gedeelte van het Nationaal Landschap Noordelijke Friese Wouden. Wouden staat in dit geval niet voor een uitgestrekt bosgebied, maar voor een besloten landschap van kleinschalige boselementen opgefleurd met eiken- en elzensingels. U komt tot rust in een land van woud en water, waar u op verschillende manieren aan de lokale geschiedenis wordt herinnerd.
Meer informatie over dit gebied is te vinden op de website van landschapsorganisatie Rompaad.

Praktische informatie

Burgum is per OV goed bereikbaar met Arriva lijnen 20, 21 en 55 tussen Drachten, Leeuwarden en Dokkum. Geschikte haltes zijn: Zwembad of Kwekerstrjitte.

In Burgum zijn meerdere horecagelegenheden.

Startpunt Wâld en Wetterpaad

Kruiskerk
Nieuwstad 5
9251 LN Burgum

coördinaten: N53.19560 E6.00157
Met dank aan de routemaker(s) Peter Lok en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

3 reacties

28 november 2021   

foto
Reactie
Ondanks de regen en zeer drassige paden genoten we van deze afwisselende wandeling! Friesland kent vele landschappelijke verrassingen.
Door Dick en Monique

8 april 2020   

Reactie
Leuke route. Mooie huizen en boerderijen. En dat allemaal op een zonovergoten doordeweekse dag. Lekker rustig, ook bij de uitzichttoren over het Burgumermeer. Het terrein van Toutenburg was afgesloten vanwege de coronacrisis. Maar daar kun je omheen.
Door Lenny en Hans Beumer

7 oktober 2016   

foto
Reactie
Mooi: Het graspad Tsjoegensreed, bezaaid met paddenstoelen! Het lange vlonderpad door de rietvelden. Uitkijktoren met prachtig uitzicht! Soms behoorlijk drassig (punt 4). Schraalgrasland met heerlijke bank en bloeiende kardinaalsmuts.
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"