Slangenburg

8 km of 12 km

Startpunt

Parkeerplaats Kasteel Slangenburg
Kasteellaan 6
7004 JK Doetinchem

coördinaten: N51.96030 E6.36342

Introductie

Slangenburg is een schitterende rondwandeling door een van de mooiste landschappen die de Achterhoek rijk is. U start bij de slotgracht van het gelijknamige kasteel en komt via een juweel van een kronkelend oud kerkenpad en statige beukenlanen uit bij de abdij van de benedictijner monniken. Gedurende de gehele wandeling staat het bosrijke lanenstelsel en de barokke tuinaanleg rond het kasteel centraal. De oprijlaan is maar liefst 1km lang. Nergens in Nederland kunt u zo’n puik bewaard voorbeeld van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw bekijken.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus, lijn 74 Arriva. U stapt uit bij halte Kasteel Slangenburg.

Bij de start vindt u een leuke horecagelegenheid. Voor de openingstijden kijkt u op Koetshuis Slangenburg.
Met dank aan de routemaker(s) Roy Bruil en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

15 reacties

20 september 2023   

foto
Reactie
Vandaag deze route maar weer eens gelopen.
Mooie route met wel veel lange lanen (heb je op een landgoed) maar ook veel mooie bospaden.
Wij hebben ervan genoten en we zijn lekker uitgewaaid 😁
Door Harry en Marian

16 april 2023   

foto
Reactie
Deze wandeling hebben wij na lange tijd opnieuw gelopen. Dit keer hebben wij met onze labrador pup de ingekorte route gelopen. Het blijft een prachtige wandeling door de afwisseling van wandelgebied, de statige lanen, de abdij en het mooie kasteel.
Door Saskia en Jan

22 oktober 2022   

Reactie
Dit is een heerlijk afwisselende route: kasteel, bossen en weiden, abdij en daarbij leuke paadjes en herfstkleuren en paddenstoelen en je hebt weer volop kunnen genieten!! Theehuis het Koetshuis is ook een aanrader.
Door Peter en Tineke

28 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een afwisseling op deze route! Statige lanen, kronkelige paadjes, open veld, langs beek, hertenkamp, begraafplaats, kasteel en abdij. De wandeling is goed beschreven.
Door Anne-Marie Blomesath

1 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige route over landgoed Slangenburgh met mooi kasteel, St. Willibrordus abdij, mooie lanen en smalle paadjes. Prachtige vijvers en ook al bloeiende katjes gezien. Het was weer volop genieten!!
Door Peter en Tineke

2 november 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling in gouden herfstkleuren. Kerkenpaden lijken er overal hetzelfde uit te zien - een grappige ontdekking. Interessant om even een kijkje te kunnen nemen in het kapelletje bij het klooster van de benedictijner monniken. Top!
Door Janny en Tess van Rossen

6 juni 2020   

foto
Reactie
Topwandeling, helder beschreven. Gevarieerd en zeer groen. Reetjes en een vos gezien. Én ook veel eiken, dus pas op met de rupsen.
Door Ien en Rob

30 mei 2020   

Reactie
Schitterend, die lanen met oude eiken en beuken. Ook de verschillende kijkjes over de open stukken maken dit een verrassend afwisselende wandeling, zelfs al is het maar een relatief klein gebied. Erg genoten!
Door Guus

13 april 2020   

Reactie
Mooie route over een oud landgoed met fraaie elementen zoals bos, oude beukenlanen en verrassende open vlaktes. En dan nu in de lente en op een zonovergoten 2e Paasdag. Wat wil je nog meer ? Ja, dat de Coronacrisis snel voorbij mag zijn!
Door Annie en Ben van Lochem

22 september 2017   

foto
Reactie
Vandaag op deze heerlijke najaarsdag deze route gelopen. Het is een mooie route en we hebben weer genoten! Daarna nog lekker even op het terras gezeten bij het kasteel en de landgoedwinkel bezocht.
Door Harry en Marian Ligtenbarg

26 februari 2017   

foto
Reactie
Ondanks dat het zonnetje niet scheen, vonden wij dit een mooie wandeling door de afwisseling in bosgebied. Tevens is de wandeling goed beschreven. Na afloop van de wandeling een versnapering genomen bij de horecagelegenheid van het kasteel.
Door Saskia en Jan

6 juni 2016   

Reactie
Prachtige afwisselende route. Prettig leesbare routebeschrijving.
Door Fred Muller

6 maart 2016   

foto
Reactie
Een heerlijke compacte wandeling! Ook al was het voor ons heel dichtbij onze woonplaats en kennen we Slangenburg redelijk goed, toch op plekjes/paadjes gekomen die we nog niet kenden. Zelfs nog reeën gezien!
Door Yvonne Willemsen

1 november 2015   

foto
Reactie
Mooie lanen, vijvers en bruggetjes. Als je van parken houdt, dan moet je hier zijn! Als je van rust houdt, loop de route dan op een door-de-weekse dag.
Door Hans

17 maart 2015   

foto
Reactie
Op een mooie lentedag deze prachtige, afwisselende route gelopen, waarin het kasteel een fraai middelpunt vormt. Gehele route gaat over onverharde lanen en paden. Fluitende vogels en citroenvlinders begeleidden ons. Het was genieten.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"