Bedaf en Brobbelbies

50 km

Startpunt

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

coördinaten: N51.69640 E5.60003

Introductie

Deze mooie fietstocht in de omgeving van Uden begint bij Natuurcentrum De Maashorst. Het natuurcentrum is de toegang tot het gelijknamige natuurgebied waar het begin van de route doorheen gaat.
De Maashorst gaat over in de Bedafse Bergen, dat gekenmerkt wordt door bossen en zandverstuivingen. Langs de randen van Uden rijdt u de Peel in met zijn veengebieden. Daarna fietst u dwars door De Maashorst, waaronder het begrazingsgebied de Brobbelbries, terug naar uw startpunt. De hele route toert u grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes door een prachtige omgeving.

Praktische informatie

Gebruikt u voor de navigatie het adres, dan kunt u in de buurt van het startpunt de bruine borden richting het natuurcentrum volgen. Parkeer uw auto op de grote parkeerplaats vlak bij het natuurcentrum.

Op de website van Natuurcentrum De Maashorst vindt u veel informatie over het startpunt en de omgeving.
U fietst op verschillende plaatsen langs een horecagelegenheid:
Na de Maashorst komt u langs een leuk theehuis: t huis in 't groen
In Uden kunt u Museum Krona met museumcafé De Refter bezoeken.
In Volkel passeert u Cafetaria Eetpunt 't Plein.
Midden in De Maashorst is De Boshut, bijna het hele jaar geopend. De route komt er vlak langs.
Met dank aan de routemaker(s) Piet de Bruin en Mieke Timmer en aan de controleur(s) Corry van Oudheusden.

4 reacties

8 juni 2023   

foto
Reactie
Een fantastisch mooie fietsroute. De Maashorst is een schitterend gebied om doorheen te fietsen. Een mooi museum voor de liefhebbers en genoeg gezellige horeca onderweg. Een aanrader voor iedereen om deze route te gaan doen.
Door Nico en Corry

30 april 2023   

Reactie
Prachtige en afwisselende fietsroute, met verschillende mogelijkheden om even van je fiets af te stappen om een pauze in te lassen. Vanwege het wat saaiere stuk tussen Odiliapeel en 't Oventje 4 sterren i.p.v. 5 sterren.
Door Patricia

9 april 2023   

foto
Reactie
Leuke fietsroute door het Brabantse land. Veel te zien en ook genoeg leuke rustpunten en horeca. Het natuurgebied De Maashorst maar ook het gebied er omheen zijn zeker een aanrader!
Door Evert Jan

18 januari 2023   

foto
Reactie
Mooie route met een aangename afwisseling van natuurgebieden en cultuurland. Leuk om te bezoeken is het museum Krona, zeker voor de spiritueel ingestelden. Besteed ook aandacht aan de grote grazers, de Wisenten.
Door Rien de Schipper

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"