Typisch Holland

25 km

Startpunt

NS station Purmerend
Stationsweg 1
1441 EJ Purmerend

coördinaten: N52.50402 E4.95439

Introductie

Bij de naam Typisch Holland denkt u waarschijnlijk aan weilanden, water, polders en grasdijken. Aan koeien, schapen en vogels. Aan rietpluimen en bloemen. U komt al deze elementen tegen tijdens de lijnwandeling van Purmerend naar Amsterdam. Het is een lange tocht, maar u kunt genieten van de rust en de ruimte van het Noord-Hollandse landschap. U wandelt voor een deel over onverharde paden, maar de route leidt u ook regelmatig over fietspaden. Aan het eind van de wandeling wordt het wat rumoeriger, zeker in de spits. Bij de IJpont tegenover station Amsterdam Centraal is het een komen en gaan van voetgangers en fietsers. U kunt daar op het terras lekker bijkomen van de wandeling.

Praktische informatie

U komt in Ilpendam langs Het Wapen van Ilpendam, dagelijks geopend vanaf 10 uur. Op maandag gesloten.
Tegen een kleine vergoeding vaart u met een pontje van Ilpendam naar Den Ilp.

Let op: de route gaat voor een deel door het natuurgebied Het Twiske. Jaarlijks wordt daar eind juli een dance festival gehouden. U kunt de route dan beter niet wandelen.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

3 reacties

28 juni 2023   

foto
Reactie
Gezien de afstand best een pittige wandeling. Maar trek er een dagje voor uit. Je wordt er rijkelijk voor beloond! Echt prachtige natuur, weidse uitzichten en verderop volop variatie in het levendige Amsterdam. Een fijne beleving, gewoon doen!!
Door Piet en Tiny Laan

9 juni 2018   

Reactie
Route is mooier dan je in eerste instantie verwacht! Pluspunten: grasdijk met hoog gras bij Purmerend, gezellige koffiestop Ilpendam, pont en bosrijk park Ilpendam, oude dorpskern Buiksloten en eindpunt pont Amsterdam Noord. Aanrader deze wandeling.
Door Sjaak

25 april 2015   

foto
Reactie
Een fijne belevenis, deze wandeling, die het Noord-Hollandse landschap alle eer aan doet. En verderop ook dat prachtige natuurgebied Het Twiske. Met als slot de verrassende doorkijkjes die dit deel van Amsterdam te bieden heeft. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"