Zoo vol Kleur en Stemming

13 km of 16 km

Startpunt

Parkeerplaats de Ganger
Panhoefweg (ongenummerd)
4882 JC Klein-Zundert

coördinaten: N51.50060 E4.63398

Introductie

'Zoo vol kleur en stemming’, zo omschrijft Vincent van Gogh in zijn brieven dit gebied tussen Sprundel en Zundert waar hij regelmatig kwam tijdens zijn verblijf in Etten. Bij het Padvindersven komt u langs een bank met een citaat uit dezelfde brief. Vincent zag de schoonheid van dit gebied, maar ook zonder schildersblik kunt u van dit prachtige natuurgebied de Pannenhoef genieten. U wandelt overwegend over onverharde paden, slechts een klein deel van de route gaat over rustige verharde weg en fietspad.
Aan het einde kunt u de Klein-Zundertse Heide overslaan, de route wordt dan circa anderhalve kilometer korter.

Praktische informatie

Wie via Zundert naar het startpunt rijdt, moet opletten, er is een nieuwe randweg aangelegd die op menig GPS systeem nog zal ontbreken. Volg bij binnenkomst in het dorp de borden naar Klein-Zundert. Daar aangekomen kunt u weer naar uw GPS luisteren.

Het café-restaurant De Menmoerhoeve ligt halverwege en heeft, zoals u op de site kunt vinden, zeer ruime openingstijden. Wie de korte route loopt, wandelt nog minder over verharde wegen maar mist daardoor wel de horeca.

Sommige delen van de route kunnen flink drassig zijn, dus u kunt het beste stevig waterdicht schoeisel aantrekken.
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

13 reacties

9 april 2023   

foto
Reactie
Mooie verassende wandeling door bos, langs beekjes en langs de turfvaart, 1e paasdag gelopen met een lekker zonnetje aan de hemel en bij Menmoerhoeve lekker op het terras genoten.
Door Lien

16 april 2022   

foto
Reactie
Erg mooie wandeling, met een mooie afwisseling van bos en watertjes en halverwege een fijne rustplaats, de Menmoerhoeve. Vooral het laatste stuk langs de Turfvaart was een genot.
Door Robert

16 oktober 2020   

foto
Reactie
Al weer vier jaar geleden dat we deze route liepen. Waar blijft de tijd... Hij is nog steeds fantastisch! In onze beleving nu zelfs mooier dan in onze herinnering. Nog weinig herfstkleuren, maar veel mooie en ook bijzondere paddenstoelen.
Door Tiny en Harm

9 juni 2019   

Reactie
Een hele mooie gevarieerde wandeling. Het was genieten! Wel heel veel nesten met eikenprocessierupsen langs de route.
Door Myriam

8 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie route met intieme paadjes én ruime vergezichten, natte bossen en gedeeltes in ontwikkeling. De moeite waard om in ieder seizoen te lopen.
Door Ton

11 januari 2018   

foto
Reactie
Samen met mijn broer en dochter route gelopen. Alle drie vonden we de route prachtig. Erg afwisselend. Pauze bij de Menmoerhoeve is zeker aan te bevelen. Gedeelte over Klein-Zundertse Heide niet gelopen daar dit niet het mooiste stuk van de route is.
Door M.F. Sinke

15 april 2017   

foto
Reactie
Bijzonder mooie en afwisselende route met veel groen, veel water, kleine bospaden, een prachtige picknick onderweg (zie foto) en een leuke horecagelegenheid halverwege de route. Op en top genoten! Dank deze keer aan Jos Lemmens voor het organiseren.
Door Anne Paris

28 januari 2017   

Reactie
Prachtige route met veel afwisseling. We gaan deze zeker nog een keer in de lente lopen. Tussenstop bij Menmoerhoeve is een aanbeveling, hartstikke leuke plek. Foto's staan op Facebook, bij de pagina 1000kilometer in 2017.
Door Ria, Nico en Yvonne

29 oktober 2016   

foto
Reactie
April of oktober… Wat een verschil in beleving! Herkenning, maar toch ook zó anders. Elk jaargetijde heeft z'n eigen bekoring. Nu dus volop paddenstoelen, prachtige herfstkleuren en stoere paarden. Volgende keer met sneeuw? Wie weet...
Door Harm, Kees en Tiny

1 mei 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselend wandeling die goed beschreven is. Op de Menmoerhoeve is het goed toeven (lekkere appeltaart). Op het eind meerdere herten gezien.
Door Saskia en Jan

14 april 2016   

foto
Reactie
Mag zes sterren ook? Wat hebben wij genoten van deze route! Heerlijke ruige natuur, prachtig stukje heide, vennen, gagel, slingerpaadjes, krentenboompjes in bloei, uitbundige vogels en ja.. nogal ongebruikelijk voor Brabant, maar ook veel bankjes.
Door Harm en Tiny

19 maart 2016   

Reactie
We hebben genoten van 'n prachtige gevarieerde wandeling met bossen, heide, vennen en de vele bruggetjes. Ook staan er genoeg bankjes langs de route om even te genieten van de stilte. Op de valreep zagen we nog 'n ree.
Door C.van der Meijden

12 maart 2016   

foto
Reactie
Wat is Brabant toch mooi! Deze route is zeker de moeite waard om te lopen. Zeer wisselende natuur en straks als de heide in bloei staat zal het nog mooier zijn. Onderweg veel zang van roodborstjes en de lach van de groene spechten.
Door Nico en Corry

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"