Uit de stad gestapt

12 km

Startpunt

Eindpunt lijn 2
Geraardsbergenstraat
1066 TH Amsterdam

coördinaten: N52.34490 E4.80341

Introductie

Bij deze wandeling stapt u werkelijk uit de stad. De start is bij het Natuurpark Vrije Geer dat door een referendum behouden werd voor de natuur. U wandelt door het dorpje Oud Sloten met bijzondere pandjes en een banpaal. Daar kunt u ook de molen en het kuiperijmuseum bezoeken. Langs de Ringvaart bereikt u de Oeverlanden bij de Nieuwe Meer om daarna via de Peilscheidingskade terug te gaan naar de stad.

Praktische informatie

Bij het startpunt kunt u gratis parkeren in de Geraardsbergenstraat en in de parkeervakken voor Knokkestraat 1-15.

Halverwege de route kunt u nog een leuk uitstapje maken. In de periode 15 april-15 oktober vaart op zondag het pontje Nieuwe Meer naar het Amsterdamse Bos, zie daarvoor Rederij Oeverloos. Snel na de oversteek treft u Pannenkoekenboerderij Meerzicht aan. Dit is ook een goed vertrekpunt om eventueel het Amsterdamse Bos te verkennen (www.amsterdamsebos.nl).

De route is ook geschikt voor wandelaars met hond: de hond mag op circa 60% van de tocht los. Lekker ravotten langs de ringvaart en bij de Nieuwe Meer, met strandjes speciaal voor honden.

Bij de Nieuwe Meer is een ontmoetingsplek voor homoseksuele mannen waarvan de locatie wisselend is. Het kan zijn dat u tijdens deze route daar iets van waarneemt.
Met dank aan de routemaker(s) Desiree Geritz en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

4 reacties

19 september 2018   

foto
Reactie
Het leuke oude dorpje Sloten, en het groen verraste mij in het huidige Amsterdam.
Ida bedankt voor het organiseren van deze pool.
Door Ank de Graaff

19 september 2018   

foto
Reactie
Zo ziet het eruit, wanneer je op een zonnige dag uit je stad stapt, met de ogen van een ander. Water, wind en wolken maakten het een fijn begeleid festijn. Dankjewel Ida, Desiree en Mirjam.
Door Hennie

21 januari 2018   

Reactie
Je start in een deel van Amsterdam dat ik, als Amsterdammer, ook niet ken. Het leuke plaatsje Sloten is echt een bezoek waard. Een afwisselende route. Aan het einde mag je een bezoek aan het Dutch Design Hotel Artemis met wisselende expositie niet overslaan.
Door Anke Meijer

13 november 2016   

Reactie
Grappig verrassende route: goed omschreven, in een niet vanzelfsprekende omgeving, die het maximale uit het gebied haalt. Niet fantastisch mooi, wel boeiend en gevarieerd. Met grappig einde: we werden ingehaald door de routeplanster zelf.
Door Gert-Jan van Reijen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"