Dwars over de Cartierheide

17 km of 19 km

Startpunt

Parkeerplaats De Pals
De Pals (nabij huisnummer 2)
5527 PA Hapert (Bladel)

coördinaten: N51.33370 E5.23925

Introductie

Deze verrassende rondwandeling voert u via mooie dreven, gevarieerde en slingerende bospaden door een oud stukje Brabantse Kempen. U loopt twee keer over een uniek dijkpaadje met uitzicht op een ven met veel gagelstruweel. Van eind juli t/m september is deze wandeling op z'n allermooist door de paarse gloed van de bloeiende heide.

Praktische informatie

Parkeerplaats De Pals is het makkelijkst te bereiken vanuit Bladel. Daar kiest u bij het tweede stoplicht Bladel Zuid. Na circa 2,5 km draait u bij het bord Boswachterij de Kempen en het straatnaambordje, De Pals, rechtsaf. Rijd tot aan het parkeerplaatsje met picknickweide, net voor de afsluitboom.
Ruim over de helft van de wandeling komt u bij restaurant De Keizer, aan de Postelseweg. U kunt eventueel ook hier de wandeling starten, u begint dan bij nummer 6. U mist natuurlijk dan wel deze mooie en gezellige pauzeplek halverwege.
Restaurant De Keizer is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 11 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

17 reacties

31 december 2021   

foto
Reactie
Mooie afsluiting van het Jaar. Dwars over de Cartierheide bij Eersel. Schitterende wandeling van Frans en Ellen van Riel. Genoten! Aanrader, ga hem lopen!
Door Evert Jan

21 februari 2021   

foto
Reactie
Op de warmste 21 februari (sinds de metingen, jaar 1901) deze prachtige wandeling gelopen. Onderweg veel mooie doorkijkjes en fluitende vogels.
Door Marlies

13 september 2018   

foto
Reactie
Nog steeds een schitterende route. De heide nog een beetje in bloei, onze eerste vliegenzwam gezien en een gezellige pauzeplaats. Jammer dat door deze warme zomer het grote ven droog staat.
Door Nico en Corry

2 augustus 2018   

Reactie
Een hele mooie wandeling. Heen en terug over het prachtige dijkje langs het grote ven is geen straf, zelfs op een erg warme dag als en helemaal geen water in staat. De hei was paars en schitterende luchten erboven. Je loopt door koele bossen.
Door Loes en Theo van den Dool

13 januari 2018   

Reactie
Mooie wandeling met gevarieerde landschappen!
Gezellige horeca onderweg, ben benieuwd hoe t in juli/aug zal zijn met de bosbessen en de heide in bloei!
Door Hella

2 oktober 2016   

Reactie
Route die zeker de reis waard is. Vrijwel geheel onverhard en vaak over leuke (slinger)paadjes. Fijne stop onderweg. Ondanks het druilerige weer na de lunch enorm genoten.
Door Irene en Angela

9 september 2016   

foto
Reactie
Met een gezellige groep, onder een strakblauwe lucht wandelen over de paarse heide, door geurende bossen en langs schilderachtige vennen. Kan niet beter, met dank aan Frans.
Door Geert

9 september 2016   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende wandelroute met een gezellige pool. Met de mooiste routes is het iedere keer weer een genot!
Door Frank Kooij

25 december 2015   

foto
Reactie
Alhoewel je de heide zelf niet op kunt (omheind), behalve dan over het ingeklonken dijkje, ervaar je die toch intens. Op deze mistroostige winterdag komt het natuurhistorisch verleden erg dichtbij. Een Blauwe Kiekendief vloog laag over de heide!
Door Ton van Leest

18 september 2015   

foto
Reactie
Deze prachtige, zeer afwisselende route met een heel gezellige wandelpool gelopen. Heide, vennetjes, smalle paadjes en ook een mooi vlonderpaadje. Onderweg op een hele mooie picknickplek pauze gehouden. Routebeschrijving is duidelijk.
Door Berry en Maria Dortmans

6 september 2015   

foto
Reactie
Vandaag met mijn vriendengroep deze mooie wandeling gedaan en genoten van de rust en de prachtige paarse heide. Wat je toch allemaal tegen kunt komen, zelfs een lunchende familie midden op de heide. Wij gaan hem zeker nog een keertje samen doen.
Door Franske

1 augustus 2015   

foto
Reactie
Het was een mooie route met super mooie eenpersoons paadjes. Als ik geweten had dat de route langs restaurant De Keizer liep, was ik daar gestart. Begin even het verkeerde brede karrenspoor genomen (er zijn er twee bij het fietspad). Super route. Groetjes Lei
Door Lei Scheffer

18 juli 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een onverwacht schitterend natuurgebied. Heerlijke doorkijkjes, leuk vlonderpad en prima horeca onderweg. Daarnaast onderweg gesnoept van de talrijke bosbessen (al waren ze nog wel wat klein).
Door Nicole

16 juli 2015   

foto
Reactie
Vandaag toch maar weer eens deze fraaie wandeling gedaan zeker nu de heide weer begint te bloeien. Nu er halverwege ook nog horeca in de wandeling is opgenomen is voor ons de route echt helemaal af.
Door Elfra

20 april 2015   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandelroute. Bossen, vennen en heide.
Wij hebben genoten van de rust. Bedankt voor deze tocht. De routebeschrijving is perfect.
Door Johanna

12 maart 2015   

foto
Reactie
Gewapend met beschrijving en GPS begonnen we aan deze route. Altijd een beetje spannend, maar de genoemde 5 sterren van de routecontroleur zijn meer dan verdiend. We genoten van de stilte, van de watervogels, de bossen, de heide en de vennen en deze eerste keer was zeker niet de laatste!
Door Geert

6 maart 2015   

foto
Reactie
Een fantastische wandeling door een prachtig stukje Brabantse Kempen. De heide niet in bloei, maar de afwisseling van de route en het hele mooie dijkpaadje maken de route tot een juweeltje. De rust die je de hele route om je heen voelt, heerlijk.
Door Nico en Corry

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"