Hollands Venetië

wandelroute - 12 km of 18 km

De wandeling voert u eerst door Giethoorn-Noord, misschien wel het aantrekkelijkste, maar in ieder geval het rustigste deel van Giethoorn. Daarna over rustige wegen en mooie fietspaden naar Dwarsgracht. Net als in het pittoreske Giethoorn kunt u hier genieten van de smalle grachtjes, bruggetjes en prachtige tuinen. Na Dwarsgracht wandelt u door schitterende natuur langs de Beulakerwijde, waarna u het toeristische deel van Giethoorn aandoet. Hier kunt u eventueel de wandeling onderbreken voor een rondvaart door het dorp en over de Bovenwijde. Ten slotte volgt u het fiets-/voetpad door het dorp langs de grachten en over de vele bruggetjes weer terug naar Hotel-Restaurant De dames van de Jonge.

Praktische informatie

Het startpunt is vanuit Steenwijk te bereiken met bus 70, bushalte Hotel Harmonie.

Alternatief startpunt

Parkeerterrein van SV Giethoorn
Kerkweg 36b
8355 BL Giethoorn

Er is ook een inkorting van 15km. Dan wandelt u niet langs de Beulakerwijde. Door gebruik te maken van het alternatieve startpunt kunt u de route extra inkorten tot 12km.

Hotel-Restaurant De dames van de Jonge is dagelijks geopend.
De openingstijden van Cafe Restaurant De Otterskooi vindt u op de website. De Otterskooi is 6km na het startpunt.
Informatie over Botenverhuur- en rondvaartbedrijf Koppers vindt u op de website.

Startpunt Hollands Venetië

De dames van de Jonge
Beulakerweg 30
8355 AH Giethoorn

coördinaten: N52.75150 E6.08097
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

10 reacties

26 september 2021   

foto
Reactie
Op een mooie nazomerdag liepen we deze route. Door natuur en het pittoreske Giethoorn. Gelukkig niet al te veel dagjesmensen. Leuke koffiestop bij de Otterskooi in Dwarsgracht. Let op: werkzaamheden bij de Jonenweg. Duurt nog tot 12-11-2021.
Door Ellen

24 september 2021   

foto
Reactie
Hele mooie wandeling door de omgeving Giethoorn met het vele water. Dwarsgracht zeker de moeite waard. Giethoorn zelf een bezoek na deze wandeling zeker waard. Tip:blijf niet in het overvolle centrum maar ga naar het zuidelijkste deel van het dorp.
Door Paul

5 september 2021   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door het fraaie Giethoorn en omgeving op een warme zonnige zondag, waardoor o.a. ook veel fietsers en dagjesmensen van de idyllische schoonheid van het dorp wilden genieten. Wellicht hadden we beter op een werkdag kunnen wandelen.
Door Dick en Monique

15 november 2020   

foto
Reactie
Om zo zonder toeristen in Coronatijd door het prachtige Giethoorn te mogen lopen was een belevenis. De wandeling geeft een goed beeld van Giethoorn, maar ook van de prachtige omgeving met o.a. Dwarsgracht en de Beulakerwijde.
Door Angelique en Jeannette

5 juli 2017   

foto
Reactie
Leuke wandeling. Zeker in het begin heel rustig, veel water en bruggetjes en prachtige doorkijkjes, met waterlelies en dotters. Op het laatste stuk "toerist in eigen land", maar leuk om eens te doen. Luuk bedankt.
Door Thea Ackema

24 augustus 2016   

Reactie
Ondanks vrij hoge temperaturen een aangename wandeling. Vooral het eerste gedeelte was lekker rustig. Je kreeg een mooi beeld van Giethoorn. Later merk je dat het toch wel erg toeristisch is. Later nog een leuke rondvaart.
Luuk Jacobs bedankt.
Door Gerard Spaai

26 maart 2016   

foto
Reactie
Een rustige en stille wandeling op deze Stille Zaterdag. Alleen in toeristisch Giethoorn was het druk. Omdat de wandeling voor een groot deel over smalle fietspaden voert, moet je helaas geregeld de berm in. Wel enkele prachtige trajecten.
Door Jos

29 juli 2015   

Reactie
Een mooie wandeling met een leuk gezelschap. Alles wat de routemaker en initiator in de hand kon hebben, was dan ook uitstekend verzorgd. We kregen een paar fikse buien, maar dat mocht de pret niet drukken.
Door Ank de Graaf

29 juli 2015   

foto
Reactie
Afwisselende route die je leidt door het pittoreske Giethoorn. Een heel toeristisch plaatsje maar vanwege de karakteristieke huizenbouw en de vele wateren de moeite waard om te zien. Het varen in de rondvaartboot maakte het vakantiegevoel compleet.
Door Wilma

11 maart 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Duidelijk routebeschrijving. Hulde voor de routemaker.
Door Sjimmie van Kammen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"