De Voortuin van Amsterdam

wandelroute - 20 km of 21 km

Vanuit het pittoreske dorp Broek in Waterland, op een paar kilometer van de hoofdstad, wandelt u voornamelijk over fietspaden en rustige verharde landweggetjes door het groene Landschap Waterland. Met voortdurend weids uitzicht over het waterrijke en vogelrijke veenweidelandschap gaat u naar het lintdorp Zuiderwoude. Via het dijkpad langs de Gouwzee wandelt u naar het gezellige Zuiderzeestadje Monnickendam. Op het hoge fietspad kan het met mooi weer behoorlijk druk met fietsers zijn. Er is helaas geen alternatief. Na Monnickendam keert de rust weer terug. De route eindigt met een deel van de Badkuiproute van Recreatieschap Landschap Waterland. Deze leidt u door de weilanden naar Broek in Waterland. U moet via overstapjes een hek over.

Praktische informatie

Tijdens het broedseizoen van 15 maart - 1 juli is de Badkuiproute niet toegankelijk. In die periode kunt u de 20 kilometer variant wandelen.

De route is per bus te bereiken, bushalte Broek in Waterland, Dorp.

Cafetaria De Rob, gelegen bij het startpunt, is di t/m zo vanaf 11 t/m 20 uur open. U komt vlak na de start langs Pannekoekenhuis De Witte Swaen. Dit is dagelijks geopend vanaf 12 uur.
Onderweg passeert u twee theetuinen met terrassen. Zie voor de openingstijden: Theetuin en Theeschenkerij 't Einde en Theetuin Overleek.
Aan de Gouwzee passeert u Strandvier.

Startpunt De Voortuin van Amsterdam

P Burg. P. Ph. Paulplantsoen
Burg. P. Ph. Paulplantsoen
1151 BR Broek in Waterland

coördinaten: N52.43540 E4.99643
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

4 reacties

29 maart 2023   

foto
Reactie
Boeiend om al wandelend het voorland van Amsterdam te verkennen. Genieten van weidse uitzichten en de sfeer van het rustige boerenland. Maar ook de passage van de Gouwzee, van Monnikendam en Broek in Waterland zijn echte toppertjes. Warm aanbevolen!
Door Tiny en Piet Laan

21 juli 2019   

foto
Reactie
Heerlijke zomerse wandeling door polder en langs IJsselmeerdijk . Prachtig, de mooie geverfde huizen in Broek in Waterland. Ook Monnickendam is gezellig met alle bruggetjes en bootjes. Duidelijke wandeling. Genoten op een hele mooie zomerse dag!
Door José en Rob

17 juni 2018   

foto
Reactie
Leuke route door het wijde land. Lekker uitwaaien. Monnickendam blijft ook altijd leuk. Weer genoten.
Door Michel en Hubert

5 januari 2017   

foto
Reactie
Een fijne wandeling waarbij het Noord-Hollandse landschap heel nadrukkelijk in beeld is. De passage van het eeuwenoude en boeiende Monnickendam betekent een welkome en dankbare onderbreking. Alleszins de moeite waard!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"