Wodan

wandelroute - 11 km of 14 km

Wodan is een zeer afwisselende wandeling door het veelzijdige Veluwse landschap. U begint met een blik op de fraaie buitenwijken van Wolfheze, waarna u spoedig over het ecoduct ten zuiden van de A50 belandt. De Veluwse rust daalt op u neer en u bereikt het sprengenbekengebied waar u ook de Wodanseiken aantreft. Wandelend langs heidevelden, akkers, gemengd bos en golvende landerijen wordt u geraakt door de schoonheid van de Veluwe. Het gerestaureerde sprengenbekenlandschap onder de Hemelse Berg is echt uniek. En ook daarna zullen elementen als de dew pond en de holle weg met bruggetjes en heuvels u ongetwijfeld plezieren. De Veluwe op z'n best!

Praktische informatie

De ingekorte route start u op de parkeerplaats aan de westzijde van de Wolfhezerweg direct ten zuiden van het viaduct over de A50: rij naar 6874 AE (ofwel wpt P Wodan voor gps'ers: N51.9964 E5.7993).

Restaurant De Oude Herbergh vindt u na circa 9km (of in de korte versie circa na 7km) in Doorwerth; kijk op de site voor de openingstijden.

Startpunt Wodan

NS station Wolfheze
Parallelweg 5
6874 BH Wolfheze

coördinaten: N52.00570 E5.79214
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

27 reacties

27 januari 2024   

foto
Reactie
Mooie route in elk seizoen.
Door Ward

31 juli 2023   

foto
Reactie
Mooie en helder beschreven route. Wel jammer dat je het geluid van de A50 zolang mee krijgt, maar vandaag was het windkracht 5😊 Tip: we zagen dat je bij punt 4 vlak langs Tuin de Lage Oorsprong komt. Even afslaan naar links: tuindelageoorsprong.nl
Door Rob en Ien

19 juli 2023   

Reactie
Wodans eiken en een zeer wisselend landschap bewonderd samen met een leuke gezellige wandelpool georganiseerd door Peter de G.
Door Peter Werkhoven

12 juli 2023   

foto
Reactie
Wat is dit toch een prachtige route.
Door Freek Jansen

2 juni 2023   

foto
Reactie
Vandaag genoten van dit prachtige wandelgebied. Jammer dat er verschillende paden zijn afgesloten. Het blijft een aanrader. Veel vogels te horen, fluitenkruid en vingerhoedskruid te zien. In de afdaling van de Hemelse Berg is een nieuw schuilhutje gekomen.
Door Peter en Tineke de Graaf

25 april 2023   

Reactie
Hele mooie wandeling!
Door Piet en Joke

17 maart 2023   

foto
Reactie
De nieuwe versie gelopen en schitterend dat het Foeke Jan gelukt is de route de vijf sterren te laten behouden. Helaas zijn er wat mooie stukken afgesloten voor wandelaars, maar nu mooie alternatieve paden.
Door Marion enFred

23 februari 2023   

foto
Reactie
De vernieuwde Wodan - omdat bosbouwers wat paden afsloten - is er niet minder fraai op geworden. Het enige wat mooier kon was het weer. Straks, als de zon schijnt, ga ik nog eens. En dan een ster erbij 😊. Een aanrader, nog steeds.
Door Anneke

30 september 2022   

Reactie
Een afwisselende route door een historisch interessant deel van de veluwe. Wij vonden de geluiden van de (snel)wegen en de drukte op de Hemelsche berg wel afbreuk doen aan de wandeling vandaar geen 5, maar 4 sterren.
Door Kim

27 mei 2022   

foto
Reactie
Een mooie wandeling met helaas veel droge beken, maar wel mooie paadjes en veel oude levende en dode eiken en beuken. We troffen het vandaag niet met de wind en hadden nu veel geluidshinder van de snelweg. Is absoluut een pracht route.
Door Marion en Fred

16 maart 2022   

foto
Reactie
Wat een mooie route met sprengen en beken! Aanrader!
Door Ellen

19 december 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route door een heel oud cultuurlandschap (jammer genoeg doorsneden door de A50). Interessante weetjes over de oude sprengen. De beken bij het eind van punt 1 en punt 6 stonden helaas droog, zelfs in deze natte periode.
Door Marien

25 november 2020   

foto
Reactie
Een aantrekkelijk gevarieerde route met nog steeds mooi herfstkleuren langs de historische sprengen.
Door Ria

5 november 2019   

foto
Reactie
Wat een mooie route! Ook op deze regenachtige dag zeer de moeite waard, niet alleen bij de Wodans eiken, waar de route naar is vernoemd. De romantische passages bij de sprengen lijken zo uit schilderijen van Klombeck te komen.
Door Ward

29 april 2019   

foto
Reactie
Een verrassende wandeling door het prachtige sprengengebied bij Wolfheze en Oosterbeek. Een stukje Veluwe dat menigeen zal verrassen. Goed beschreven wandeling en met een mooi voorjaarszonnetje heel veel genieten.
Door Marion en Fred

15 juli 2018   

foto
Reactie
Drie uur lekker koel gewandeld over historisch landgoed De Oorsprong. Wodans eiken en de hete heide vandaag voor gezien gelaten. Er waren genoeg andere dikke bomen onderweg. Mooie beukenlaan vlak voor prettig finishcafé De Tijd.
Door Freek en Liesbeth

25 oktober 2017   

foto
Reactie
Een route die het mooie sprengenlandschap van de Wolfhezerbossen doorkruist. Een heerlijke afwisselende route door soms hele oude bospercelen. Goed beschreven en absoluut een aanrader.
Door Marion en Fred

27 april 2017   

foto
Reactie
Het was alweer een tijd geleden dat we deze route gelopen hadden, maar het is en blijft een zeer afwisselende route met beekjes, heide, hoog en laag, prachtige bomen en zelfs een watervalletje. Erg genoten van het frisse lentegroen aan de bomen.
Door Peter en Tineke de Graaf

22 januari 2017   

foto
Reactie
Ondanks dat de paden zeer ijzig waren en het dus lastig lopen was, heb ik vandaag genoten met hoofdletter G! De route was zeer goed beschreven. Onderweg genoten van een lekkere lunch bij De oude herberg.
Door Patricia

15 mei 2016   

foto
Reactie
Sinds 2010 hebben we deze route vaak gewandeld. Het ecoduct is een spectaculaire aanwinst, restaurant De Tijd een fijne start/finish. Het landschap heeft mooie hoogtes, dieptes, bomen, sprengenbeken, Heelsumse beek. Topper.
Door Liesbeth en Freek

5 mei 2016   

foto
Reactie
Een prachtige, zonnige dag en een schitterende, afwisselende wandeling. Praktisch geen asfalt, maar alleen vele mooie paadjes door bos en langs prachtige sprengenbeekjes. Af en toe een klimmetje geen bezwaar. Een route om nog eens te doen.
Door Jan, Willy en Inge ter Haar

20 januari 2016   

Reactie
Een heerlijke winterdag, hard bevroren paden en wat lichte sneeuw tussen de bomen. We hebben van begin tot het einde genoten van de route. Lekker klimmen en dalen en veel onverharde paden. Echte een aanrader. Met dank aan de routemaker.
Door Wil

8 november 2015   

Reactie
Naast station Wolfheze is er horeca bij De Tijd. Wat een schitterende route, de hele groep was onder de indruk - zelfs mensen uit de buurt. Lekker veel klimmen en dalen, en heerlijk rustig onderweg ondanks het mooie weer. Aanrader!
Door Conny

13 augustus 2015   

Reactie
Een prachtige route langs beken en sprengen. Is echt een aanrader.
Door Marion en Fred den Hertog

5 april 2015   

foto
Reactie
Hele mooie route, verrassend en in een heel gevarieerd landschap!
Door Wim Groot Kormelink

22 maart 2015   

Reactie
Een prachtige route die in alle seizoenen goed te lopen is.
Wij hebben erg genoten.
Door Loes en Theo van den Dool

7 februari 2015   

foto
Reactie
Met een groep van 19 personen deze mooie wandelroute ontdekt. Mooie sprengenbeken en afwisselende landschappen. Ook nog 4 reeën gespot, dit gaf een extra tintje aan de route.
Door Gert en Corrie Meurs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"