Boerengekkigheidjes

14 km

Startpunt

Dorpskerk
Postweg 78
3794 MN De Glind

coördinaten: N52.11960 E5.50785

Introductie

Ontdek tussen Amersfoort en Barneveld het mooie buitengebied rondom De Glind. Lekker wandelen door agrarisch gebied! U komt langs boerenerven, gaat door weilanden en loopt langs beken en bosjes. Het 'kunstpaadje' van boer Appie Melissen zorgt voor bijzondere verrassingen.

Praktische informatie

Horeca bij het startpunt Grand Café Ons. Na circa 4km is bij boerderij Groot Zandbrink een koffiehoek in de zwarte schuur. Dagelijks geopend van 9 tot 15 uur. Circa 7km verder is een pauzeplaats in de vorm van een 'Rust● nu', waar u, tegen een kleine vergoeding, zelf een kopje koffie of thee kunt zetten.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Adrie Scholten.

10 reacties

3 mei 2023   

foto
Reactie
Een heel leuke wandeling over veel boerenpaadjes en soms een stukje fietspad of asfaltweg, maar dat ben je snel vergeten als je weer verder wandelt tussen al het mooie groen van dit stuk Gelderse Vallei. Wel fijn dat we mooi weer hadden op deze route
Door Adrie en Henri

8 juni 2021   

foto
Reactie
De Glind, een dorp met een bijzondere geschiedenis. Mooie landelijke route. 'Appie' en 'Trien' zijn zo gek nog niet. Bijzondere flora en fauna. Voor de liefhebbers een verhaaltje met foto's: https://www.jansiemonsma.nl/449737097
Door Jan Siemonsma

2 januari 2021   

foto
Reactie
Ook in de winter is dit een mooie en afwisselende wandeling. Hoge schoenen zijn dan wel aan te bevelen. Kan wat drassig zijn.
Door Rolf

23 augustus 2020   

foto
Reactie
Leuke zeer afwisselende route. En zo grappig die kunst onder weg. Met recht boerengekkigheid.
Door Rita

28 maart 2019   

foto
Reactie
Deze route na een lange tijd weer gelopen en bijzonder genoten van het mooie stuk langs de Modderbeek. Een mooie landelijke wandelingen met wel wat stukjes asfalt. Genieten van de ontluikende lente en de mooie vergezichten.
Door Marion en Fred

20 september 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling. Prachtig om te zien dat de Modderbeek een heel mooi natuurgebied wordt. Veel eenmanspaadjes. Petra bedankt!
Door Thea Ackema

19 november 2016   

foto
Reactie
Na een half jaar offline geweest te zijn is deze route weer vrijgegeven om te wandelen. De Modderbeek is in deze periode weer meanderend gemaakt. Het is nu nog kaal, maar over een jaartje is dit een prachtig vogelrijk natuurgebied.
Door Gert en Corrie

8 augustus 2016   

foto
Reactie
Een wandeling met mooie stukken langs de Modderbeek, over een fantasierijk boerenerf en over een prachtig landgoed. Jammer dat een deel langs de Modderbeek niet meer bewandelbaar is. Top wandeling!
Door Marion en Fred den Hertog

30 oktober 2015   

foto
Reactie
Een mooie wandelroute door o.a. landgoed De Boom en langs de Modderbeek. Hoe mooi kan de rand van de Veluwe zijn? Hier dan het antwoord, deze route gaan lopen en genieten!
Door Marion en Fred den Hertog

5 april 2015   

foto
Reactie
Eerste Paasdag als traditie met 9 vrienden deze route gelopen. Mooie route met veel voorjaarsgroen en een strak blauwe lucht. Onderweg 3x gestopt bij de diverse rustpunten. Boer Appie was opnieuw een belevenis.
Door Marlies Vringer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"