Dwars dur Voornes Duin

13 km

Startpunt

Parkeerplaats Tweede Slag
Tweede Slag
3253 Rockanje

coördinaten: N51.87652 E4.04689

Introductie

Voor wie van banjeren houdt langs de kust en struinen door de duinen is dit een goed gekozen route. U wandelt vanaf de parkeerplaats direct naar de zee en blijft de kust circa 5km naar rechts volgen. Hierna steekt u de duinen door en wandelt over prachtige paden naar het bezoekerscentrum Tenellaplas. Vanaf de parkeerplaats hier, ziet u links het gezellige Restaurant De Meidoorn. U wandelt verder om de Tenellaplas en keert door oeroude bossen en duinvalleien terug naar de parkeerplaats. Ook kunt u onderweg genieten van enkele, door bordjes aangegeven, mooie uitzichtpunten.

Praktische informatie

De Parkeerplaats Tweede Slag, waar u helaas van 1 april t/m 31 oktober wel moet betalen, is ook bereikbaar met de Connexxion busdienst lijn 103 vanaf Spijkenisse Metro Centrum. Horeca vindt u bij het startpunt, onder andere. Beach West
Restaurant De Meidoorn vindt u halverwege bij bezoekerscentrum Tenellaplas.
U kunt natuurlijk ook (gratis) parkeren bij bezoekerscentrum Tenellaplas Duinstraat 12 A. Rockanje en hier de route starten.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Angeline Boef.

10 reacties

10 februari 2023   

foto
Reactie
De duinen bij Rockanje zijn eigenlijk altijd mooi en fijn om te wandelen. Zeker als je De Meidoorn op je route hebt voor de lunch. Heerlijke plek!! Op het strand zie je bunkers uit WOII in zee weg zakken. In de duinen veel reesporen gezien.
Door Sonja

27 december 2022   

Reactie
Een hele mooie route. Ik heb deze route gelopen samen met mijn hond. Bos, riet en zand, een heel afwisselende wandeling.
Door Johan

19 september 2021   

Reactie
We hebben geparkeerd bij bezoekerscentum Tenellaplas en de route andersom gelopen. Op het strand met de rug naar de Maasvlakte. We vonden het een hele mooie wandeling en hebben een fijne dag gehad.
Door Myriam

2 maart 2021   

Reactie
Leuke combinatie van strand en duin. Voor mij een onbekend gebied. Het uitzicht op de Maasvlaktes vond ik minder, maar werd ruimschoots goedgemaakt door het duinlandschap en het eerste deel over het strand. Ook in de winter fraai!
Door Anne-Marie Blomesath

5 oktober 2019   

Reactie
Mooie route, ondanks het uitzicht op de Maasvlakte.
Door Angeline

17 december 2017   

foto
Reactie
Weer een verrassend mooie wandeling, ondanks de nabijheid van industrie. Over het strand en door mooie duinen. Het weer hielp natuurlijk ook geweldig mee.
Door Kees en Nicole

8 oktober 2016   

foto
Reactie
In al die jaren zagen wij hier de Maasvlakte groeien. Het is elk jaar weer een verrassing wat er aan de horizon verschijnt. Maar de terugweg door de prachtige duinen met de oeroude grove dennen blijft toch nog altijd de kers op de taart.
Door Elfra

15 augustus 2016   

Reactie
De duinen van Voorne zijn nog steeds een schitterend gebied met prachtige uitzichtpunten.
Door Loes en Theo van den Dool

7 mei 2016   

Reactie
Mooie route....persoonlijk zou ik de route andersom lopen. De reden is eenvoudig.....door de route andersom te lopen heb je minder last van het uitzicht van de haven Rotterdam.
Door Chris Migchelbrink

27 februari 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, veel variatie. Gewoon een heerlijke wandeling ongeacht welk jaargetijde het is.
Door Tineke en Wim Fieggen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"