Plaats en Plas

fietsroute - 44 km

Plaats en Plas is een fraaie afwisselende fietstocht. Vanaf station Bussum-Zuid fietst u over de Fransche Kampheide naar het Spanderswoud en Corverbos. Door deze eeuwenoude bossen toert u over fietspaden naar ’s-Graveland. Na de schitterende buitenplaats Gooilust komt u in een heel ander landschap terecht. Door de weilanden gaat u naar de Ankeveense en Loosdrechtse Plassen. Over eenmansfietspaadjes koerst u dwars tussen de plassen door. Ook fietst u vele kilometers langs de schilderachtige Vecht.
Daarna keert u terug naar ’s-Graveland. U rijdt over buitenplaats Boekesteyn, waar u een bezoek kunt brengen aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Na al dit moois keert u door het bos en over de heide terug naar het station.

Praktische informatie

Komt u met de auto? Parkeren bij het startpunt is goed mogelijk, bij het station óf bij het sportcentrum. De P op de kaart staat bij het sportcentrum.

Bij het startpunt is horeca in het Bastion hotel.
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is op di t/m zo geopend van 10 - 17 uur. Naast het bezoekerscentrum ligt Café restaurant Brambergen, dagelijks geopend van 10 - 20 uur. Onderweg komt u nog diverse andere horecagelegenheden tegen.

Let op: gedurende drie dagen in juli vindt jaarlijks Buitenfestival Wonderfeel plaats op Buitenplaats Boekesteyn. Ga de route dan niet fietsen.

Startpunt Plaats en Plas

NS station Bussum-Zuid
Struikheiweg 5
1406 TK Bussum

coördinaten: N52.26560 E5.16304
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marcel Steen.

4 reacties

2 juli 2022   

Reactie
Weer een prachtige route gefietst, eerst over heide en door een oud bosgebied. Daarna langs vaarten en plassen over paden langs het riet.
Door Huib

13 augustus 2020   

foto
Reactie
Een prachtige route door het mooie Gooi. Geniet van het uitzicht op de landerijen en de plassen met mooie woningen in de buurt. Probeer door de weeks te fietsen dan is het een stuk rustiger op de weg.
Door Marcel Steen

24 september 2017   

foto
Reactie
Mooie route. Afwisselend met bos en water. En heerlijk weer. Zelfs nog enkele ooievaars gespot. En de Vecht is altijd mooi.
Door Lenny en Hans Beumer

7 augustus 2015   

foto
Reactie
Een fietstopper! Wat een afwisseling..... bos, heide, weide, prachtige veenplassen, verstilde buitenplaatsen en een fraai bezoekerscentrum. En dan ook nog de Vecht met zijn leuke stadjes. We hebben heerlijk gefietst.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"