Vockestaert en Ackerdijk

41 km of 48 km

Startpunt

TOP Delft – Ackerdijkse Bos
Rotterdamseweg 205
2629 HD Delft

coördinaten: N51.98010 E4.38646

Introductie

Deze fietstocht voert u door het mooie groene landschap van Midden-Delfland. De oude binnenstad van Delft met zijn vele terrasjes en musea (Prinsenhof, Oude en Nieuwe Kerk) is een bezoek zeker waard. En daarnaast is het leuk om in de pittoreske dorpen Schipluiden en Maasland even af te stappen. Vele mooie picknickplaatsen, weidse uitzichten over het polderlandschap, met onder andere polder Vockestaert, en aan de horizon de contouren van Rotterdam kenmerken deze tocht. In het voorjaar bloeit op veel plaatsen langs de route het koolzaad uitbundig.
Met een extra ommetje (ongeveer 8 km) kunt u de Ackerdijkse Plassen, een eldorado voor vogelliefhebbers, bezoeken. Liefhebbers kunnen een korte wandeling naar een kijkscherm maken om vandaar de vogels te bespieden.

Praktische informatie

Is de parkeerplaats bij het Toeristisch Overstappunt vol of niet beschikbaar dan kunt u terecht op het parkeerterrein ter hoogte van Rotterdamseweg 418.
Bij het startpunt ligt het Art Centre Delft. U kunt er een bezoekje brengen aan de beeldentuin en een van de exposities.
De route kan ook worden opgepakt bij het station Delft waar fietsen te huur zijn.
In Delft passeert u horecagelegenheden.
Horeca onderweg: Restaurant Op Hodenpijl.
In Maasland komt u langs Museum De Schilpen. De toegang is gratis; als het open is kunt u er terecht voor een consumptie.
Vlak na de Kandelaarbrug komt langs Brasserie de Schie.
Klik op de links voor de openingstijden.

Daar waar mogelijk is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van fietsknooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Dijkstra en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

4 reacties

4 mei 2023   

foto
Reactie
Een mooie route op deze mooie dag. Genieten van het koolzaad en fluitenkruid langs de weg. Door leuke dorpjes zoals Schipluiden en Maasland. Bij de Ackerdijkse Plassen is het ook mooi wandelen. Hier en daar leuke smalle paadjes langs de vaarten.
Door Ida de Graaff

12 juni 2020   

Reactie
Afwisselende fietstocht door het landelijk gebied tussen Delft en Rotterdam. Twee spannend smalle paadjes, eerst langs de Vliet in Vlaardingen en later langs de Zweth bij Ackerdijk. Met wat extra km's is deze route ook uit Rotterdam Overschie te doen.
Door Anne

23 april 2020   

foto
Reactie
Op deze zonnige dag heb ik voor de tweede keer deze mooie fietstocht gereden. Het koolzaad bloeide volop. Helaas was de Kandelaarbrug gestremd. Maar nu op 12 juli weer gerepareerd. Dus de route kan weer prima gefietst worden.
Door Mieke

18 april 2018   

foto
Reactie
Een fietstocht vol natuur! Maar leuk om eerst even een kijkje in Delft te nemen. Een terrasje te pakken en dan over de vele fietspaden en landweggetjes door het waterrijke gebied te fietsen. Een heerlijke route voor deze zonnige dag.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"