Vlissingen aan Zee

10 km

Startpunt

Station Vlissingen
Stationsplein 5
4382 NN Vlissingen

coördinaten: N51.44390 E3.59580

Introductie

Tijdens deze afwisselende stadswandeling in Vlissingen maakt u kennis met de geschiedenis, scheepvaart, park, hofjes, karakteristieke wijk en steegjes. Vlissingen is bevochten geweest als vestingstad tijdens diverse oorlogen. Dit is als een rode draad door de route. In het eerste deel van de wandeling loopt u langs de Westerschelde. Op de Boulevard zult u zich verwonderen over de nabijheid van de schepen. Via de rust in het park wandelt u richting binnenstad met de hofjes en steegjes.
Deze wandeling omvat bij lange na niet alle bijzonderheden van Vlissingen, zeker een reden om verder op onderzoek uit te gaan.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren op de P+R Vlissingen Stationsplein 1. Onderweg komt u diverse horecagelegenheden tegen voor een hapje en drankje
Met dank aan de routemaker(s) Eugenie Hoosemans en Monique Versluis en aan de controleur(s) Angela Roovers.

2 reacties

26 februari 2023   

Reactie
Verrassende stadswandeling. Bijna iedereen kent wel de Boulevard in Vlissingen maar deze route leidt je ook langs hofjes, jugendstil villa's en de sluizen. Verder veel horeca met uitzicht op zee of op gezellige pleinen. Een aanrader.
Door Irene

30 september 2022   

foto
Reactie
Een interessante en mooie route. Zo veel te zien onderweg dat je de route meerdere keren moet lopen om echt alles te zien. Verrassend hoe je van de betonjungle plots weer in een lieflijk hofje belandt. Zeer zorgvuldig uitgezet door de routemakers.
Door Angela

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"