Kielse Kei

8 km of 18 km

Startpunt

Parkeerplaats Schapendijk
Schapendijk
7851 TC Zweeloo

coördinaten: N52.82620 E6.74564

Introductie

Tijdens deze gevarieerde wandeling Kielse Kei loopt u voor het grootste deel over onverharde bospaden door een wisselend landschap. U komt bos, heide, een natuurgebied met runderen en diverse vennen tegen. De route dankt zijn naam aan de Kielse Kei, die u onderweg passeert.

Deze route heeft twee inkortingen: 8km en 12km. Als u de volledige route loopt, komt u langs de Kielse Kei, bij de inkorting van 8km zult u de Kielse Kei niet tegenkomen. De inkorting van 12km komt niet echt langs de Kielse Kei, maar een extra stukje van ongeveer 250m geeft u de mogelijkheid er toch even te gaan kijken.

Praktische informatie

Het startpunt bereikt u als volgt: vanaf de brug in Schoonoord gaat u richting Sleen. Neem de derde straat rechts, Sportparklaan. De weg gaat ongemerkt over in Schapendijk. Zodra aan de rechterkant de bossen het overgenomen hebben van de open velden, vindt u even verderop - tegenover Paddenstoel 23336/001 - de parkeerplaats aan uw linkerhand.
Met dank aan de routemaker(s) Connie Cromwijk en aan de controleur(s) Ellen Kreeft.

5 reacties

25 december 2023   

foto
Reactie
Een prachtige boswandeling met leuke doorkijkjes bij vennen en akkers. Veel verschillende boomsoorten waardoor het niet gaat vervelen. Echt een aanrader.
Door Ellen Kreeft

21 oktober 2022   

Reactie
Al heel veel gewandeld in het Sleenerzand, maar meer aan de kant van de Kibbelkoele, altijd benieuwd naar het andere stuk tussen Schoonoord en de Kiel, wat een voorrecht om 18 km alleen maar in het bos te mogen wandelen, wat een geweldige route.
Door Gonny

6 september 2022   

foto
Reactie
Met 30º was schaduw zeer welkom tijdens deze prachtige boswandeling. Even van de route af om het water bij het park Kuierpad te bewonderen. Twee zwerfstenen stonden te pronken in de nog mooie heide.
Door Harm en Tiny

12 juli 2020   

Reactie
Prachtige route waar we zeer van genoten hebben. De Kielse Kei is een heel bijzonder object.
Door Rinus van der Vegt

16 oktober 2019   

foto
Reactie
Supermooie route! Geholpen door deels zonnig weer en werkelijk een overvloed aan paddenstoelen is dit echt 5 sterren waard. Veel soorten bos, goede paden (soms smal en door bladval minder zichtbaar). Een echte BOSswandeling.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"