Lonnekerveld

15 km of 18 km

Startpunt

Parkeerplaats @Marcook
Weerseloseweg 356
7522 PT Enschede

coördinaten: N52.26530 E6.87691

Introductie

Deze wandeling gaat om en over het voormalige Duitse vliegveld Fliegerhorst Twente. U wandelt eerst langs weilanden en de buitengrenzen van het overgebleven deel van het vliegveld naar landgoederen ten noorden van het vliegveld. Het landschap verandert nu in een coulisselandschap met kleine akkers en loofbossen. Daarna loopt u langs een zandafgraving en een industrieterrein naar de Lonnekerberg. Een gebied met naaldbossen en rabatten. Het laatste deel van de wandeling gaat over een deel van het voormalige vliegveld. Dit is open terrein en onder andere een broedgebied voor de veldleeuwerik.

Praktische informatie

De parkeerplaats naast @Marcook is van Landschap Overijssel.
De route is ook bereikbaar met de bus 62 vanuit Enschede of Oldenzaal. Halte Hanzepoort.
Horecagelegenheden langs deze route zijn: Restaurant @ Marcook, Eetcafé Heer Bommel, een kleine boerencamping met rustpunt en beperkte openingstijden en een McDonald's.

Informatie over restanten van vliegveld Twente is te vinden op: Restanten-Fliegerhorst-Twente.

Op de Lonnekerberg ontspringen diverse bronnen. Paadjes kunnen daardoor modderig zijn. Direct na een periode met veel regen kunt u deze route beter niet lopen.
Met dank aan de routemaker(s) Jeanot Appels en aan de controleur(s) Hans Hokke.

1 reactie

6 december 2022   

Reactie
De wandeling Lonnekerveld rondom het voormalige vliegveld Fliegerhorst is een fijne wandeling voor een zonnige herfstdag maar zeker ook in de rest van het jaar. Wanneer het heeft geregend kun je wel laarzen gebruiken.
Door Hans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"