De Baester Hoeve

wandelroute - 11 km of 18 km

Vanuit het centrum van Middelbeers gaat u door het buitengebied op weg naar het alom bekende Landgoed Baest. Via prachtige en statige lanen doorkruist u het bosgebied. Ook kruist u en wandelt u langs vier riviertjes, waarvan de Kleine en Groote Beerze onaangetast sierlijk door het bosgebied meanderen. Deze twee riviertjes komen ook op het landgoed bij elkaar en stromen dan verder als De Beerze.
Het landgoed stamt uit de vroege middeleeuwen en had als kern de nederzetting de Baester Hoeven.
Halverwege de wandeling passeert u de Kapel van de Heilige Eik en op de terugweg gaat de oversteek over het riviertje De Beerze via een erg mooie en sierlijke hangbrug.

Praktische informatie

Het beste parkeert u op het Doornboomplein.
Het startpunt is ook bereikbaar met de Arriva busdienst lijn 142 vanuit Tilburg en Best, helaas niet op zondag. U stapt uit bij halte Hertog Janstraat en loopt dan in enkele minuten via het Doornboomplein naar het startpunt.

Klik even op een van de linkjes voor de exacte openingstijden.
Bij de start: Grand Café De Beerze. Ongeveer op de helft van de wandeling kunt u even uitpuffen bij Café de Nachtegaal en genieten van een hapje of een drankje.
Mocht u wat vroeger willen starten, dan kunt u voor een kopje koffie ook terecht bij ontmoetingscentrum Ons Mevrouw, Doornboomstraat 32.
Stevig schoeisel is een must en zorg ook vooral in het voorjaar voor een goed werkend insectenmiddel.

Startpunt De Baester Hoeve

Hotel Grand Café De Beerze
Doornboomstraat 22
5091 CB Middelbeers

coördinaten: N51.46680 E5.25002
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel, Ellen van Riel en Geert van Oorschot en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

23 reacties

29 maart 2024   

Reactie
Vandaag de route van 11 km gelopen en genoten van de ontluikende lente en de paden die ondanks de natte weilanden in oost Brabant goed begaanbaar waren.
Dank jullie wel voor het maken van deze route.
Door Tilly en Toos

28 februari 2023   

foto
Reactie
Toproute!
Prachtig landgoed met kronkelbeek De Beerze en mooie lanen.
Verderop een intieme kapel en natuurlijk die unieke hangbrug.
Start bij Café De Beerze is ook erg fijn.
Door René en Tineke

9 juli 2022   

Reactie
Fijne wandeldag met veel afwisseling werd het een boeiende tocht, die in elk seizoen bijzonder schoonheid vertoont!
Bied daarom op 15-10 de Herfstversie als de Mooisteroutes wandelpool aan. Dank aan de route-samenstellers!
Door Willie-man Jacobs

30 april 2022   

foto
Reactie
Heerlijke route. Meanderende beken, het lichte groen van jonge beukenblaadjes, ik heb genoten.
Door Josephine

5 november 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige route om in de herfst te lopen! Een explosie van kleur! Dikke 5 sterren waard. Omdat wij lazen dat het begin en einde van de route veelal over asfalt/industrie ging hebben wij dat overgeslagen en zijn bij nr 2 gestart.
Door Patricia

6 april 2020   

Reactie
Ik heb al veel wandelroutes gelopen maar met stip is deze route, op dit moment, de mooiste route. Prachtige bossen, mooie vergezichten en natuurlijk het steeds terugkerende riviertje. Waar krijg je zo'n mooie mix van naald -en loofbossen?
Door T. Martens

22 februari 2020   

foto
Reactie
Een prachtige stille route met continue het riviertje de Beerze ergens in het vizier. Aan het eind nog een glimp van de carnavalsoptocht meegekregen. Al met al een prachtige wandelroute.
Door Marlies

9 november 2019   

Reactie
in deze periode is dit een prachtige wandeling, door mooie herfstbossen en veel paddenstoelen. Een aanrader.
Door Adri Noordhof

20 oktober 2019   

foto
Reactie
Het eerste en het laatste deel loopt langs een verouderd industrieterrein, maar de rest van de route is in een woord prachtig, een van de stilste en daarom wellicht een van de mooiste gebieden om te wandelen, vooral tussen punt 2 en 3 is het prachtig
Door Mark

20 november 2018   

foto
Reactie
Vanmorgen in alle vroegte de 10km versie van deze erg mooie wandeling gelopen. Door meander werkzaamheden aan de Groote Beerze was er een bruggetje verdwenen, wat nu weer in ere is hersteld. Een aanrader.
Door Franske

6 oktober 2018   

Reactie
Wij hebben gisteren deze prachtige route gelopen. Een kleine waarschuwing, tussen punt 7 en 8 zijn momenteel werkzaamheden gaande waardoor een bruggetje ontbreekt. Omdat we het stroompje moesten kruisen zat er weinig anders op dan een sprong maken.
Door Paul

31 juli 2018   

foto
Reactie
Start bij de visvijver. Warm en droog vandaag geen probleem. Curieuze 14-delige kruiswegstatie langs route Heilige Eik. Alle beekjes droog, maar overal groen gras. Heerlijke wandeltemperatuur onder de bomen. Leuke finish bij De Nachtegaal.
Door Liesbeth en Freek

12 april 2018   

Reactie
Een prachtige route langs kleine Brabantse stroompjes als de Kleine Beerze en de Grote Beerze. Het is volop genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

30 maart 2018   

foto
Reactie
Een prille lentezon schijnt op een gezellige club wandelaars, dit alles in het prachtige decor van het landgoed "de Baest". Wat wil een mens nog meer ?
Door Geert

30 maart 2018   

foto
Reactie
Vandaag met een stel enthousiaste wandelaars deze mooie, afwisselende wandeling gedaan. Heerlijk geluncht bij de Heilige Eik, en via de sierlijke hangbrug weer naar De Doornboom waar we onder het genot van 'n glaasje nog gezellig hebben na gekletst.
Door Franske

20 mei 2017   

foto
Reactie
Eerste en laatste stuk over asfalt zijn een beetje een afknapper na zoveel moois onderweg, vandaar de 4 sterren. Wij hebben dus de lange route gelopen. Daartussen een prachtige route, maar wel lek gestoken door de muggen.
Door Kees en Nicole

24 maart 2017   

foto
Reactie
Prachtig en gevarieerde route, deze doe ik zeker nog een keer.
Door Anne Paris

6 januari 2017   

foto
Reactie
Vandaag noordelijk gedeelte gewandeld. Vanaf leuk café punt 4 >5>3>4. Zon, blauwe lucht. Verrassend grote mooie kapel in wandelpark. Schitterende hangbrug, bos, riviertjes, waterbekkens, kanaal, rode brug. Brabant op z'n best. Leuke middag.
Door Liesbeth en Freek

2 januari 2017   

foto
Reactie
Mooie eerste wandeling 2017. Korte route. Af en toe laarzenpad, gelukkig asfaltweg gekozen tussen 6 en 7. Vlak voor punt 8 ijsvogel gezien. Binnenkort doen we de hele route door dit aantrekkelijke landschap. Benieuwd naar de hangbrug.
Door Liesbeth en Freek

28 september 2016   

foto
Reactie
Gekozen voor een alternatieve inkorting. We wilden de kapel van de Heilige Eik en hangbrug voor geen goud missen! Dus gestart bij 2 en bij 7 'overgestoken' naar ons beginpunt. Deze 12 km door het prachtige landgoed waren voor ons 5 sterren waard!
Door Harm en Tiny

16 mei 2016   

foto
Reactie
Eigenlijk zouden wij deze route 31/2 ster willen geven maar dat kan niet. De stukken door de Baest en bij de kapel van de Heilige Eik zijn echt prachtig. Hier en daar echter over drukke wegen, in ieder geval op deze 2e Pinksterdag was er veel verkeer.
Door Irene en Angela

15 mei 2016   

Reactie
Eerste pinksterdag deze werkelijke prachtige tocht gelopen. We hebben een ijsvogeltje, een ree en de groene specht gezien. Mooie tocht door de prachtige natuur van Middelbeers en omstreken. Wij willen de routemakers hier erg voor bedanken.
Door Egbert en Bernadette

5 mei 2016   

foto
Reactie
Prachtige route langs de Beerze en door landgoed Baest. Het was warm en dan is lopen in de bossen heel fijn. De hangbrug onderweg is heel bijzonder. De natuur op zijn mooist met alles in het blad. Fantastisch!
Door Corry van Oudheusden

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"