Broekenland

18 km

Startpunt

NS station Driebergen-Zeist
Stationsweg 2
3972 KA Driebergen

coördinaten: N52.06510 E5.25995

Introductie

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg, Werkhoven en Odijk. Na enkele curiositeiten van Rijsenburg: de Temple de l'amour, de Eendenplas, de Zwitserse brug en de Heidetuin, wandelt u naar het Wapen van Rijsenburg tegenover een markant kerkpleintje. U vervolgt de route door het karakteristieke Broekenlandschap, met de langgerekte verkaveling en vele bospartijen met knotbomenrijen, lanen en zuwes. U wandelt door het brinkdorpje Werkhoven met de eenwijzerige klok en naar de Werkhovense Molen met daartegenover een aangenaam Rustpunt om te pauzeren. Daarna wandelt u langs kasteel Beverweerd, ooit in bezit van Lodewijk van Nassau van Beverweerd. Over het jaagpad langs de Kromme Rijn gaat u naar Odijk en keert door het landgoed Rijnwijck weer terug naar het station Driebergen-Zeist.
Broekenland is een pittige wandeling soms over wat verwilderde paden en door moerassig gebied. U steekt veel slootjes over via plankbruggetjes.

Praktische informatie

Na 4km komt u bij restaurant Het Wapen van Rijsenburg, dagelijks geopend vanaf 10 uur.
De molen van Werkhoven is in het weekend te bezoeken van op vrijdagmiddag van 13.30 uur - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur - 15.00 uur. Bij de molen in Werkhoven is een Rustpunt; dagelijks open, er is een toilet en er is koffie verkrijgbaar; Rustpunt Molengaard. U kunt er zelfs overnachten.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Quirine en Bruun Feijen.

9 reacties

6 oktober 2022   

foto
Reactie
Wat een prachtige, afwisselende route!
Door Ellen

2 september 2022   

Reactie
Afwisselende route: bos en hei, weidelandschap, langs de Kromme Rijn.
Door Bruun en Quirine Feijen

13 mei 2021   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende route: kronkelige bospaadjes, rechte landweggetjes, bos, heide, landerijen en mooie dorpjes. Onderweg kom je langs kasteel Beverweerd.
Door R. en J. Courtz

22 oktober 2019   

foto
Reactie
't Had geregend. Lekker soppen dus door weilanden en langs sloten. Het fraaie overgangsgebied tussen Heuvelrug en Kromme Rijn is uniek. De molen en het rustpunt zijn een bezoekje waard, zeker als de molen open is.
Door Ruud Silvester en Marja Florissen

13 juni 2018   

foto
Reactie
Gisteren deze prachtige route met de Wandelpool gelopen. Het was al een hele tijd droog geweest. Dus ook de weilanden in de Klompenpaden waren prima te doen.
Door Ruud

28 mei 2018   

Reactie
Een afwisselende route langs mooie landgoederen en open gebieden. De beschrijving is zéér detaillistisch waardoor je, als je niet alleen wandelt, voortdurend moet lezen hoe en wat.
Door Tineke Hirschler

3 november 2017   

foto
Reactie
Een route die terecht over meerdere mooie klompenpaden voert, maar daardoor ook direct duidelijk maakt dat je soms modderpaden moet overwinnen. Prachtige landgoederen rond Driebergen en Werkhoven met meerdere verrassende objecten.
Door Marion en Fred den Hertog

12 april 2017   

Reactie
Beste Peter,
Het is een geweldig mooie wandeling. Daarbij was het met z'n allen erg gezellig.
Dank je wel, Groet
Door Joke Holtermans

26 maart 2016   

foto
Reactie
De broeklanden waren behoorlijk nat, maar wel te doen. Gastvrouw pleisterplaats bleek niet ingesteld op een groep. Bij Sterkenburg spontaan verhaal gehoord over geschiedenis van het kasteel. Prima horecastop gevonden bij rustpunt net buiten Werkhoven.
Door Elly Euverman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"