De mooiste Paden van de Posbank

wandelroute - 12 km

Deze wandeling leidt u over het Herikhuizerveld, het mooiste heideveld van Nederland, in de volksmond de Posbank genoemd. Met 12 kilometer geen lange tocht, maar vergist u zich niet, het is behoorlijk klimmen en dalen. Maar de nodige inspanning wordt volop beloond. Onderweg zijn veel bankjes, daarop kunt u genieten van een prachtig uitzicht. U bewandelt alle mooie nieuwe en oude paden. Vanwege de bloeiende heide zijn augustus en september natuurlijk de beste maanden om hier te wandelen, maar in alle andere seizoenen gaat er ook een grote aantrekkingskracht uit van dit stukje natuur. Als het rustig is, kunt u zomaar de kop van een nieuwsgierige ree boven de hei uit zien steken. De kans om de schaapskudde tegen te komen is natuurlijk groter.

Praktische informatie

U kunt de route makkelijk bereiken per bus vanaf bushalte Groenestraat of per trein vanaf station Rheden. De aanlooproute vanaf het station staat boven de routebeschrijving. U kunt ook starten bij het Paviljoen De Posbank en de grote parkeerplaats daar. U begint dan bij nummer 3 van de route.

Bij het startpunt vindt u Restaurant café Houtplaats. Kiosk Koepel de Kaap passeert u bij nummer 2. Deze kiosk is vanaf eind juni tot de herfstvakantie alle dagen behalve donderdag vanaf 12 uur open. Buiten deze periode geopend op za en zo (opening is weersafhankelijk). Bij nummer 3 kunt u pauzeren bij Paviljoen De Posbank. Aan het eind van de wandeling komt u langs Restaurant De Ruif en het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten met Brasserie Veluwezoom.

Startpunt De mooiste Paden van de Posbank

Restaurant café Houtplaats
Schietbergseweg 28
6991 JD Rheden

coördinaten: N52.01520 E6.02970
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

15 reacties

1 oktober 2023   

Reactie
Routebeschrijving is heel compleet en gedetailleerd weergegeven. Prachtige route, heel gevarieerd, met uitdagende klimmetjes. We hebben genoten!
Door Saskia

29 september 2022   

foto
Reactie
Een pittige maar ook een fantastisch mooie route rond de Postbank. Wij hadden geluk en flink aantal edelherten te zien. Met mooi herfstweer een top-wandeling om te lopen. Goed beschreven en met veel 'weetjes'.
Door Marion en Fred

23 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat is dit een pareltje. Wij geven 10 sterren. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere, heide volop in bloei. Uitdagende klimmetjes, leuke stukjes bos tussendoor. Zelfs nu op maandag veel wandelaars Logisch want dit wil je missen. Bedankt routemaker!
Door Jan en Lucie

9 januari 2021   

foto
Reactie
Op de eerste heldere winterse zaterdag van 2021 was ik duidelijk niet de enige die van de uitzichten over de Posbank wilde genieten. Houd bij de planning van deze prachtige tocht rekening met extra corona-drukte.
Door Ria Wilmink

29 augustus 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route met veel klimmen erin, voor ons de eerste echte voorbereiding op de Mont Ventoux. Wat hebben wij veel mooie natuur gezien en we hebben het droog gehouden. Zeker een aanrader.
Door Gerry

29 augustus 2020   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling. Pittig door het vele klimmen en dalen maar zeer de moeite waard.
Door Henk Blommers

17 maart 2020   

foto
Reactie
De mooiste paden van de Posbank, en dat klopt! Mooie route van Henk Kreeft, veel nieuwe paden, veel klimwerk, pittig maar daardoor ook mooie vergezichten! Aanrader in alle seizoenen.
Door EvertJan

30 november 2019   

Reactie
Je loopt zo ongeveer alle nieuwe paden over de heuvels en dalen van de heide over de Posbank!! Veel klimmen en dalen, maar je wordt beloond met prachtige vergezichten en vandaag ook nog met een strakblauwe lucht. Volop genoten!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

18 september 2019   

Reactie
Prachtige route, erg rustig, 1 jong volwassen mannetjes edelhert gezien en 1 grote bonte specht; ook erg lekker bier van brouwerij Hootch bij Carolinahoeve en een heerlijke pannenkoek met spek en geitenkaas.
Door Jan Willem en Wilma

8 augustus 2019   

foto
Reactie
Vandaag deze route over de mooiste paden van de Posbank weer gelopen. Wat een paarse pracht. Wie de bloeiende hei hier wil zien, via deze route of een van de andere routes op de Posbank moet nu op pad gaan.
Door Henk Kreeft

3 juli 2019   

foto
Reactie
Een pittige route (ruim 200 hoogtemeters) maar absoluut een aanrader. Prachtige uitzichtpunten, mooie heidevelden en een heldere beschrijving. Neem de tijd en geniet van al het moois dat je wordt aangeboden.
Door Marion en Fred

9 januari 2018   

foto
Reactie
Een wandeling met prachtige uitzichten, ook al bloeit de heide niet. We hebben enorm genoten! Heel veel klimwerk en afdalingen. Aan weerszijden van een pad stoven kuddes wilde zwijnen het bos in. Nog net een op de foto gekregen!
Door Ria van den Born

21 januari 2017   

foto
Reactie
Werkelijk prachtige en pittige wandeling door een, vanwege de sneeuw, on-Nederlands landschap. Zo prachtig en op sommige stukken ook zo stil en rustig dat we deze wandeling zeker nog een keer in het voorjaar of de zomer willen gaan lopen.
Door Kees en Nicole

12 november 2016   

foto
Reactie
Vanmorgen deze schitterende route gelopen. Ontzettend genoten van de prachtige herfstkleuren en de vergezichten over de heuvels en dalen. De route is "maar" 10 km, maar zeer pittig. Het is van het begin tot het einde: volop genieten!!
Door Peter en Tineke de Graaf

4 oktober 2016   

Reactie
Een route voor doordouwers, klimgeiten, wandelaars die houden van klimmen en dalen en...met prachtige vergezichten. Een pittige maar wonderschone wandelroute. Door de aanwezigheid van de Posbank in de route wel veel medewandelaars onderweg.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"