Zeg ken jij de Mossel...

13 km

Startpunt

Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede

coördinaten: N52.04193 E5.73112

Introductie

Deze wandelroute gaat door een wat onbekender gebied bij Ede, vlak langs rustgebieden voor het wild. U wandelt door bos, over de heide en langs mooie plassen. Ook passeert u enkele uitkijkpunten. Een deel van de wandeling gaat door gebied van Defensie. Hier is het heerlijk rustig en de kans wild te spotten is groot.
In het kader van de recreatiezonering van de Veluwe is de route aangepast.

Praktische informatie

Natuurcentrum Veluwe is geopend di t/m zo en in de vakanties ook op ma. Kijk op de website voor de precieze openingstijden.
De openingstijden van Boerderij Mossel vindt u op de website.

Zorg er voor voldoende drinken bij u te hebben. 's Zomers kan het er warm zijn en in de winter is Boerderij Mossel beperkt geopend.
Met dank aan de routemaker(s) Peter de Graaf en Tineke de Graaf en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

23 reacties

12 mei 2021   

foto
Reactie
Genoten van een heel mooie afwisselende route met weidse uitzichten. Druk was het alleen bij Mossel.
De Kreelsche Plas was een heerlijk stille plek. Leuk om de thuiskomende schaapskudde te zien.
Door Frits Talsma

21 februari 2021   

foto
Reactie
Op deze prachtige zonnige dag deze wandeling gelopen. Mooie natuur. De meeste paden waren breed, zanderig en vaak langs een fietspad. Dat vond ik wat minder. Maar evengoed flink genoten.
Door Ina van der Goot

24 januari 2021   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende route. Vooral het stuk tussen 3 en 4 is schitterend. Was het op de rest van de route redelijk druk, hier kwam je niemand tegen en was het genieten van de weidse uitzichten. Helaas geen zwijnen gezien, wel veel sporen van....
Door Anne-Marie Blomesath

13 januari 2021   

Reactie
Ondanks de drukte een route met heel veel mooie en vooral stille stukken. Deze route leidt je langs meerdere interessante bezienswaardigheden in dit mooie stukje Veluwe. Een toproute.
Door Marion en Fred

30 december 2019   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Veel waterplassen voor een heidegebied. Mooie vlonders en pauzeplekken bij die plassen. Helaas vandaag alleen stieren en paarden gezien, geen ander wild.
Door Marien en Evie

11 augustus 2019   

foto
Reactie
Wij vonden die een mooie afwisselende wandeling vanwege de afwisseling in bosgebied. Tevens hadden we het geluk om een slang, een reetje en enkele hazen te zien. Veder is Boerderij Mossel een heel leuke rustplek.
Door Saskia en Jan

8 juli 2019   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling, veelal over zandpaden. We hadden het geluk bij de wildspiedplaats vier grazende herten te treffen en van de eikenprocessierups hadden we geen last!
Door Ien

11 mei 2018   

Reactie
Vandaag deze mooie route gelopen. Veel stille bospaden, kleine paadjes en karrensporen door bos en heide. Het is goed pauzeren bij Boerderij Mossel. Aan het eind van de route zagen we een ree lopen. Minder brede paden en de beoordeling is 5 sterren.
Door Peter

7 april 2018   

Reactie
Wat een mooie, afwisselende natuurschoon wandeling! We hebben ook van afstand wilde zwijnen gezien. Dit alles met de gezellige en goed georganiseerde wandelpool mee gelopen van Peter en Tineke.
Hartelijk dank voor deze topdag!
Door Trudie

2 januari 2018   

foto
Reactie
Een grandioze wandeling over de Veluwe. Voor ons een jaarlijks terugkerende tocht langs mooie kreken, uitgestrekte bos- en heidevelden, de ronde uitkijktoren en met verrassende wildontmoetingen. Volgende keer in de zomer doen we deze opnieuw!!!
Door Marion en Fred den Hertog

19 augustus 2017   

Reactie
Wat een ongelooflijk mooie wandeling! Verrassend veel stille bospaden en romantische struinpaadjes door de hei. De Kreelse Plas is prachtig. De route is perfect beschreven.
Door Hansje Galesloot

8 april 2017   

foto
Reactie
Nu voor de tweede maal deze wandeling gedaan, maar nu met een wandelpool van de routemakers. Leuk hoe Peter en Tineke deze toch al hele mooie route nog een extra plus mee weten te geven, de schaapskooi was ook open voor bezoek. Geweldig!
Door Jos Lemmens

23 maart 2017   

foto
Reactie
Een prachtige dag voor een fraaie, afwisselende route. Veel stilte, veel moois en ... voor het eerst in Nederland een hop gehoord! Ik heb genoten.
Door Foeke Jan

15 maart 2017   

foto
Reactie
Een mooie wandeling over hei en door bos. Absolute rust, heerlijk. Hier en daar mooie doorkijkjes naar vennetjes. De schaapskooi vlak na het begin met de pas geboren lammetjes is ook erg leuk. Al met al de moeite waard!
Door Henk en Loek

20 februari 2017   

foto
Reactie
Vandaag met wandelgroepje EDE in de regen een gedeelte van de route gelopen. Erg genoten van de pasgeboren lammetjes in de schaapskooi op de Noord-Ginkelse heide. Een aanrader om in deze tijd daar even binnen te kijken.
Door Tineke en Wandelgroep Ede

27 januari 2017   

Reactie
Vandaag een nog grotendeels besneeuwde route gewandeld met prachtig winterweer. Ook onder deze omstandigheden een hele fijne tocht met mooie winterse plaatjes.
Door Marion en Fred den Hertog

23 oktober 2016   

foto
Reactie
Jammer genoeg was het in het begin erg mistig, zodat de kans om wild te zien klein was. Warme appeltaart gegeten bij Boerderij Mossel (een aanrader). Een wandeling die wij zeker nog een keer zullen lopen, maar dan in een ander jaargetijde.
Door Saskia en Jan

7 september 2016   

Reactie
Ook wij hebben genoten van het kronkelende karrenspoor. Helemaal toen we hier een hert tegen kwamen. Verderop 5 wilde zwijnen gezien. Wandeling is perfect omschreven. Er is geen stukje route dat saai of niet mooi is. We hebben genoten!!
Door Patricia

4 augustus 2016   

Reactie
Een avontuurlijke wandeling door de Veluwe zoom. Hoewel wij al veel van dit gebied hadden gezien liet deze route ons interessante nieuwe stukjes zien en ook nog vier zwijnen en vijf edelherten. Dank voor deze toproute.
Door Marion en Fred den Hertog

21 juli 2016   

Reactie
Bedankt Tineke en Janneke. Pracht wandeling. Jammer dat de heide nog niet bloeide.
Door Nicky Baarveld

17 juli 2016   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. Leuke plekjes onderweg om even uit te rusten en te kijken wat er zoal vliegt. Het overgrote deel van de route kom je zelfs op zondag niemand tegen. Mooie uitkijkpunten. Al met al volop genoten van deze route.
Door Willem en José Pelgrim

11 juli 2016   

foto
Reactie
Zo'n verrassende wandeling uitstippelen tussen alle routes die er al zijn in dit gebied is een pluim waard! Extra genoten van het kronkelende karrenspoor, de grillige eiken en het prachtige pad richting wildspiedplaats en dan ook nog 5 zwijnen zien!
Door Harm en Tiny

6 juni 2016   

foto
Reactie
We hebben genoten van deze oorverdovend stille wandelroute. Leuk start- en finishpunt, gezellige horeca en mooie plassen in dit gebied. Onderweg een vos, een ree en een wild zwijn gespot. Complimenten aan de routemakers.
Door Gert en Corrie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"