Stokje Prikken Galgenwiel

7 km

Startpunt

Café restaurant De Galgenwiel
Burgemeester Smeelelaan 124
5144 NK Waalwijk

coördinaten: N51.67170 E5.07898

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Landgoed Plantloon in Noord-Brabant. Dit landgoed maakt sinds juni 1994 deel uit van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Maar Plantloon heeft een heel ander karakter dan het grote bos- en stuifzandgebied. Het is een coulisselandschap van bossen, lanen, vogelrijke weilanden en enkele pittoreske boerderijen.

Deze wandelroute is speciaal ontwikkeld door een nordic walking instructeur voor nordic walkers, maar uiteraard is deze route ook voor anderen de moeite waard.

Eetcafé De Galgenwiel is op maandag gesloten.

Let op: de brug bijna aan het eind van de route is kapot. Voor de lezers is een omleiding beschreven. De trackvolgers kijken op de kaart.
Met dank aan de routemaker(s) Martin van Briemen en Karin Verbeek en aan de controleur(s) Niek Sanders.

9 reacties

15 juli 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling door voor mij, onbekend stukje Loonse en Drunense Duinen.
Door Niek Sanders

20 april 2021   

Reactie
Een prachtige korte afwisselende route. Veel schitterende doorkijkjes.
Dank aan de routemakers.
Door Willie van Dijk

9 oktober 2020   

foto
Reactie
Eindelijk een droge dag voor deze mooie wandeling. Lopen door een prachtig stukje natuur. Bos in herfsttooi met af en toe de zon er bij. Dat maakt alles nog mooier. Even zonder zorgen in de coronatijd.
Door Nico en Corry

25 oktober 2019   

Reactie
Prachtige, zeer afwisselende route. We hebben er van genoten vandaag met dit heerlijke herfstweer! Dank je Anne Paris voor deze tip!!
Door Susan Verkroost

8 november 2018   

foto
Reactie
Als je als 'bomengek', wordt getrakteerd op zó'n zonnige route, met zó veel eindeloos mooie lanen in goudgele herfstkleuren, wordt verrast door prachtig uitzicht over het stuifzand en mag genieten van weerspiegelend water dan zeggen wij: NU lopen!
Door Harm, Tiny en Kees

21 mei 2017   

foto
Reactie
Van begin tot einde prachtig. Groen, groen en meer groen. Met eenmanspaadjes, brede lanen en prachtige bomen. Deze heb ik inmiddels al drie keer gelopen.
Door Anne Paris

19 februari 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling! Gewandeld met mijn kinderen (8 en 11) en hond, (mag niet de hele route los). Wij hebben de route iets ingekort en zijn na punt 2 na de boerderij rechtsaf gegaan en kwamen iets verderop tussen 4 en 5 weer op de route.
Door Jacqueline

11 oktober 2015   

foto
Reactie
Onverwacht mooie, korte, wandeling door dit voor ons onbekend stukje Waalwijk. Het weer en de wandeling waren beide werkelijk prachtig. Vooral de pracht aan kleuren tijdens dit seizoen en deze wandeling door de bossen zijn onbeschrijfelijk mooi.
Door Nicole

8 augustus 2015   

foto
Reactie
Voor ons is dit een van Brabants mooiste korte wandelingen. Een paar juweeltjes van boerderijen, prachtige lanen en een schitterend bosgebied.
Door Elfra

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"