Bergervaria

14 km

Startpunt

Restaurant Duinvermaak
Breelaan 132
1861 GH Bergen

coördinaten: N52.67758 E4.69217

Introductie

Bergervaria is een veelzijdige wandeling rond en door hét kunstenaarsdorp in Noord-Holland. Aan de oostkant loopt u deels over graspaden door de polder. Via lanen komt u langs het hertenkamp, de Ruïnekerk, het Museum Kranenburgh. In Park Meerwijk is het genieten van de bijzondere villa's gebouwd door vooraanstaande architecten van de Amsterdamse School. Via de Damlanderpolder wandelt u naar het Bergerbosch en als toetje kuiert u door een stukje duingebied terug naar het startpunt.
Op mooie dagen kan het in Bergen gezellig druk zijn.

Praktische informatie

Vanaf station Alkmaar kunt u met de bus naar het centrum van Bergen: uitstaphalte Plein. Het is ruim 1km lopen naar het startpunt.
Er is een parkeerterrein bij het startpunt. In het weekend en op mooie dagen is dit snel vol.

Restaurant Duinvermaak en Restaurant Bergen Binnen liggen vlak naast elkaar. Klik voor de openingstijden op de links.
Informatie over Museum Kranenburgh vindt u op de website..

Ieder jaar vindt in oktober de Kunst10daagse in Bergen plaats waar ruim 200 kunstenaars exposeren op verschillende locaties in het kunstenaarsdorp. Het evenement kent een brede programmering van schilderkunst, beeldhouwwerk tot en met muziek- en toneelvoorstellingen. Kijk op internet voor de juiste data. Misschien is het leuk om deze wandeling te combineren met een bezoek aan exposities.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Angeline Boef.

4 reacties

3 juni 2023   

Reactie
Leuke afwisselende route.
Door Angeline

17 september 2021   

foto
Reactie
Wat heeft deze wandeling een heerlijke variëteit aan leuke plekjes. Verrassend is daarbij het fraaie groene buitengebied met z'n weidse uitzichten. Maar ook het artistieke Bergen met bijzondere villawijken is het bezoeken waard. Een fijne ervaring!
Door Piet en Tiny Laan

1 april 2018   

Reactie
Wat een mooie leuke afwisselende wandeling met polder, een leuk rondje door Bergen en uiteindelijk de duinen. Ik was met 4 man en alleen maar enthousiaste reacties. Dankjewel routemaker!
Door Ger Stouten

28 december 2015   

foto
Reactie
Leuk om een minder bekend deel van Bergen te ontdekken!
Vooral de route door de polder vond ik verrassend.
Door Frits Talsma

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"