Pannen bakken

30 km of 36 km

Startpunt

Strandpark Slijk-Ewijk
Valburgsestraat 22
6677 PC Slijk-Ewijk

coördinaten: N51.90180 E5.77958

Introductie

Pannen bakken brengt u door het prachtige rivierenlandschap van de Waal. Diverse dijkdoorbraken hebben kolken, wielen en waaien gemaakt. Vroeger waren er vele steenfabrieken in de uiterwaarden aanwezig. De kenmerkende schoorstenen herinneren ons aan deze industrie. De rust van de route wordt afgewisseld door de gezellige drukte van de oudste stad van Nederland: Nijmegen.

Praktische informatie

Bij het strandpark Slijk-Ewijk is ruime parkeergelegenheid.
Hier is ook het Restaurant De Pannekoekenbakker en het Restaurant Watergoed.
In Nijmegen heeft u aan de Waalkade keuze uit vele terrasjes.
Aan het eind van de route kunt u weer bij De Pannekoekenbakker terecht.

Gaat U in Nijmegen op een van de vele terrassen zitten, plaats uw fiets dan in een van de fietsenrekken of in de gratis fietsenstalling.
Fietsen zomaar ergens neergezet worden verwijderd door de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale), ook als ze met een ketting aan een hek vastgeketend zitten.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Gonnie Bergman.

1 reactie

9 september 2018   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende route door het rivierlandschap van de Waal, de Spiegelwaal en het stadseiland Veur-Lent bij Nijmegen. Bonus is een bezoek aan de expositie in het prachtige oude kerkje bij Slijk-Ewijk (alleen in het weekend 's middags open).
Door Marijke ten Dam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"