Het Blauwe Bos

27 km of 31 km

Startpunt

Kerk in Norg
Brink 2
9331 AA Norg

coördinaten: N53.06650 E6.46110

Introductie

De fietsroute Het Blauwe Bos voert u door het beekdal van de Slokkert, over de es van Een en door het Blauwe Bos naar Veenhuizen. Dit dorp telt vele rijksmonumenten. Neem de tijd om in Veenhuizen rond te kijken en het Gevangenismuseum, de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust te bezoeken.Op de terugweg naar Norg komt u langs de Zesde Wijk, waar u in de routebeschrijving meer over leest. 
De kans is groot, dat u onderweg reeën ziet grazen in één van de weilanden of een roofvogel ziet op zoek naar een prooi. Praktische informatie


Voor horeca kunt u terecht bij Theetuin Zunneschien.
In Veenhuizen vindt u horeca in Het Gevangenismuseum en Hotel Restaurant Bitter en Zoet.
Ook is er een ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

1 reactie

23 april 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route door het gebied ten westen van Norg (mede getriggerd door de intrigerende naam). In prachtig weer en met goede paden en wegen is het een route die goed te doen is. Maar waarom heet het bos nu "Blauw"? Niet vanwege de bloembollen!
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"