Door de Wolden

fietsroute - 46 km

Deze fietstocht voert u grotendeels door de gemeente De Wolden, een plattelandsgemeente in Zuidwest-Drenthe. Deze gemeente is ontstaan door een samenvoeging van de zelfstandige kleine dorpen Zuidwolde, De Wijk, Ruinerwold en Ruinen. De tocht gaat door het fraaie en toeristische natuurschoon dat deze gemeente te bieden heeft. U komt langs riviertjes, zoals de Reest en het Oude Diep en fietst door de fraaie boswachterij Ruinen, met zijn heidevelden en vennetjes. Ook doet u het schilderachtige dorpje Echten aan met zijn fraaie boerderijen en de Havezate Huis te Echten. U rijdt voornamelijk namelijk over fietspaden en landweggetjes die dwars door de weilanden gaan.
Het start- en eindpunt is het Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum De Wemme, dat zeker uw bezoek waard is.

Praktische informatie

U kunt bij het museum parkeren. Klik voor informatie over De Wemme op de link.

Onderweg komt u verschillende cafeetjes, terrasjes onder andere:
Café Restaurant Poortman; de Luie Tuinman en Boschzicht
Ook vindt u bij horeca bij 't Huus met de Belle, een koffie/thee gelegenheid, tevens een gezellige plattelandswinkel met Tourist Info.
U komt ook langs Informatiecentrum 't Ende en het Nationaal monument voor Geweldslachtoffers.

U passeert regelmatig picknickplaatsen.

Startpunt Door de Wolden

Streekmuseum De Wemme
Burg. Tonckensstraat 49
7921 KB Zuidwolde

coördinaten: N52.66679 E6.41817
Met dank aan de routemaker(s) Jan en Roelie Rozema en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

3 reacties

23 juni 2020   

foto
Reactie
Vanuit camping De Entekoele in Zuidwolde deze route gefietst. Een mooie en afwisselende tocht! Het nationaal monument voor geweldslachtoffers maakte veel indruk op mij.
Door Marianne

30 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie route door zuidwest Drenthe. Zowel gebieden met mooie weilanden, waar je tusendoor fietst als langs klassieke natuurgebeiden zoals de Gijsselter Koelen en door boswachterij Ruinen. De cultuurhistorie van Echten maakt de route compleet.
Door Aad van Dorp

25 augustus 2019   

foto
Reactie
Een afwisselende route, met veel schaduwrijke fietspaden - het was een snikhete dag. Mooie bloeiende heide onderweg! De Luie Tuinman is een aanrader: een leuke plek om even te pauzeren.
Door Janny van Rossen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"