Mûntsegroppe

mindervalidenroute - 21 km

Mûntsegroppe is een prachtige mindervalidentocht door een groen coulisselandschap. De tocht begint en eindigt bij Camping 't Strandheem in Opende. U heeft onderweg diverse doorkijkjes naar groensingels, vennetjes en bijzondere bebouwing (karakteristieke woningen). De leuke picknickplekken en afstapplekken bieden een prima mogelijkheid om even de natuur in te 'duiken'. 
In het Fries is mûnts, een monnik. U begrijpt het al, in vroegere tijden toen de gemeente Achtkarspelen nog tot het bisdom Münster behoorde gebruikten de monniken het pad Mûntsegroppe om van het klooster Onser Lyewe Vrouwen Smelgeraconvent in Drachten naar het klooster van Gerke in Geerkesklooster te komen.

Praktische informatie

Camping 't Strandheem is het hele jaar open.

Startpunt Mûntsegroppe

Camping ’t Strandheem
Parkweg 2
9865 VP Opende

coördinaten: N53.15448 E6.19171
Met dank aan de routemaker(s) Igno van Heijst.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"