Naar België

13 km

Startpunt

Duiker Bornsche Beek
Bornsche Beeklaan
7623 KK Borne

coördinaten: N52.29290 E6.76773

Introductie

Naar België is een verrassende kanotocht, over de natuurrijke Bornsche Beek, het strakke Lateraalkanaal en de spannende stadsbeek De Almelose Aa. U vaart van het landelijke Borne naar de stadskern van Almelo, door een nieuwbouwwijk, door meanderende lussen van de beek en verbaast u bij het doorvaren van de stad Almelo. U komt drie stuwen tegen, waarvan een met een kanoglijgoot.

Praktische informatie

Kanohuurders kunnen bij Proeflokaal België, Schuttenstraat 2, 7607 JA, in Almelo een kano huren. U wordt dan naar het startpunt gebracht Neem hierover vooraf eerst contact op met het Proeflokaal België, 0546-453365!

Eigen bootbezitters starten in de Bornse woonwijk Stroom Esch, bij de duiker waar Bornsebeeklaan en de Bornsebeek elkaar kruisen, nabij postcode 7623 KK. Parkeren kan in de woonwijk.
Omdat het een lijntocht is kan het beste een tweede auto geparkeerd worden in parkeergarage Stadserf, 7607 JV, in Almelo.

Onderweg is geen horeca, wel voldoende pauzeplaatsen.

Een route om in elk jaargetij te varen.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"