Limburgse Verrassingen

18 km

Startpunt

NS station Spaubeek
Op 't veldje 1
6171 BL Spaubeek

coördinaten: N50.94360 E5.84920

Introductie

Deze tocht is een lijnwandeling die begint bij station Spaubeek en eindigt bij station Schin op Geul. U loopt over hoogvlaktes met schitterende uitzichten over het Limburgs landschap, afgewisseld met typisch Limburgse holle weggetjes, landweggetjes en bospaadjes. Een enkele keer gaat u een klein stukje over een asfaltweggetje.
De route gaat door een afwisselend landschap dat elk seizoen weer voor verrassingen zorgt. Sta af en toe even stil, kijk achterom en geniet van de vergezichten.

Praktische informatie

U kunt vanuit Heerlen Spaubeek rechtstreeks met de trein bereiken. Vanaf het eindpunt kunt u ook weer rechtstreeks terug met de trein naar Heerlen.
Komt u met de auto, dan kunt u op de P+R bij station Spaubeek gratis parkeren. Om naar het startpunt terug te keren, neemt u in Schin op Geul de trein en stapt u over in Heerlen.
Na ongeveer 1km is er aan Heggerweg nummer 9 een B&B annex terrasje voor wandelaars, waar koffie, thee en fris wordt geserveerd. (Harry.Sonja@home.nl of 0468 502913.) In Aalbeek komt u langs Wandelcafé Onder de Poort. Volg de link voor de openingstijden. In het stationsgebouw van Schin op Geul is een restaurantje. Onderweg komt u veel bankjes tegen.
Honden kunnen aangelijnd mee.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) José van Vonderen.

3 reacties

14 november 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke gevarieerde wandeling. Mooie holle wegen met vele dassenburchten. Karakteristieke Limburgse boerderijen in het gehucht Helle. De mooie vergezichten over Parkstad en het Heuvelland. En als extra de prachtige herfstkleuren!
Door Lenie

7 juli 2016   

Reactie
Lekker gewandeld door het Limburgse land. Mooie wandeling met schitterende vergezichten. Een tocht die zeker de moeite waard is, wij hebben genoten. Wij willen de routemakers bedanken voor deze mooie tocht.
Door Bernadette

19 januari 2016   

foto
Reactie
De route gelopen nadat de nacht ervoor lichte sneeuw gevallen was. Het is een zeer gevarieerde wandelroute met diverse vergezichten in het Limburgse heuvelland, met vele holle weggetjes, door kleine gehuchten, etc. De moeite waard om te volgen.
Door Hetty en Hub

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"