De Buren van Bruggenbosch

wandelroute - 9 km

Rond Twello liggen heel wat oude landgoederen en landhuizen. Tijdens deze wandeling komt u langs vier daarvan: Hunderen, Kruisvoorde, De Parckelaer en Bruggenbosch. Op elk landgoed is weer wat anders te zien. Bij Huis Hunderen ligt een park waar u door wandelt; het grote huis Kruisvoorde kunt u vanaf de weg bekijken. De Parckelaer wordt omgeven door een romantisch ogende tuin met boomgaard. Het grootste landgoed is Bruggenbosch, met park, grasland en bos.
Verder wandelt u door boerenland en langs de Fliert, een oud riviertje in een prachtige omgeving.

Let op: deze route valt regelmatig samen met het Fliertpad, een klompenpad. Maar loop niet gemakshalve achter de klompjes aan, want dan komt het niet goed.

Praktische informatie

De parkeerplaats is aangegeven met een geel bord, ongeveer 100m ten oosten van de toegangsweg van Hunderen.
Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Twello, Terwoldseweg.

In natte periodes kan het op een aantal plaatsen langs de route flink modderig zijn. Ook kan de begroeiing hoog zijn. Een lange broek is daarom handig.

Wilt u wat langer wandelen, combineer deze route dan met de wandeling De Noordijken (6km). Die wandeling gaat over de landgoederen Klein Noordijk en Grote Noordijk, aan de andere kant van Twello.

Startpunt De Buren van Bruggenbosch

Parkeerplaats Hunderen
Hunderenselaan 7
7391 TB Twello

coördinaten: N52.24950 E6.11144
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Fred Muller.

1 reactie

19 juni 2024   

foto
Reactie
Een fraaie route langs karakteristieke landhuizen en door de bijbehorende oude bossen. Daarnaast leidt de route je door interessante natte natuur te midden van een agrarisch landschap. Stukjes rijweg knopen de gebieden aan elkaar.
Door Fred Muller

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"