Van Ramenberg naar Steinhull

wandelroute - 13 km

Deze prachtige wandeling voert u door de bossen en heidevelden van de Loenermark. U loopt langs een uniek jeneverbesbos en bijzondere open weides midden in het bos. De wandeling gaat veel over minder belopen paadjes en paden. U geniet van het uitzicht over de Zilvense heide, komt over het landgoed Groenouwe en langs het oude boshuis Steinhull. U bezoekt ook de schaapskooien met de heideschapen van de Loenermark.

Praktische informatie

De parkeerplaats Ramenberg is op de Groenendaalseweg aangegeven en ligt bijna 2,5km ten westen van Loenen.
U kunt ook starten bij tekstnummer 6 op de parkeerplaats bij de schaapskooi. Om daar te komen moet u vanuit Loenen voor Hotel De Loenermark langs de straat, Droefakkers, inrijden en deze weg 2,5km rechtdoor volgen. Adres: Droefakkers 100, 7371 CP Loenen.

Startpunt Van Ramenberg naar Steinhull

P Ramenberg
Groenendaalseweg 90
7371 EZ Loenen

coördinaten: N52.10740 E5.97001
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Helma van Wezel.

2 reacties

17 maart 2024   

Reactie
Het is voor ons een bekende omgeving maar toch zeer verrassend en nog onbekende paden. We hebben genoten!
Door Fien

1 maart 2024   

Reactie
Prachtige afwisselende route, niets teveel beloofd in de route-introductie! Ondanks het zonnige weer kwamen we nauwelijks andere wandelaars tegen, wat een rust! Genoten van al het moois onderweg.
Door Anne-Marie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"