Kleine Beerze

8 km of 10 km

Startpunt

Restaurant Mout en Hout
Jan Smuldersstraat 24
5512 AZ Vessem

coördinaten: N51.41960 E5.28828

Introductie

Kleine Beerze is een gevarieerde rondwandeling vanaf het centrum van Vessem. Buiten het dorp volgt u stroomopwaarts de beekloop van de Kleine Beerze. De afgelopen jaren is hier het oude stroomgebied in ere hersteld en sindsdien meandert het beekje weer heerlijk door het landschap. Verder wandelt u door het Koebosch, langs vennetjes, bos en akkers.
Ook passeert u de mysterieuze kabouterberg die in 2012 aan de hand van oude tekeningen is gereconstrueerd en nu dienst doet als vleermuizenkelder.

Praktische informatie

Er is voldoende parkeerruimte in de buurt van Restaurant Mout en Hout. Het startpunt is ook te bereiken van ma t/m vr met Hermes buurtbus lijn 294 vanuit Veldhoven (zie Hermes lijn 294 Veldhoven, helaas niet in het weekend).
Horeca:'klik op de linkjes voor de actuele openingstijden'.
Mout en Hout
De Jacobus Hoeve
Deze wandelroute kan in de nattere perioden, vooral langs de Kleine Beerze, erg drassig zijn. Hoge waterdichte wandelschoenen of laarzen is dan dus een must.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Lemmens en Frans van Riel en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

15 reacties

27 augustus 2023   

foto
Reactie
Ook vandaag weer met volle teugen genoten van deze prachtige route.
Door José en Wim

14 april 2023   

foto
Reactie
De wandelpool met Frans. Heerlijke tocht langs de overvolle Kleine Beerze en diverse vennen. Momenteel wel natte voeten in het begin van de route, maar daarna genieten van de omgeving, van de opkomende natuur in de lente. Rustige route. Doen....
Door Wilma

2 april 2021   

Reactie
Een echte Frans van Riel route. Genieten van begin tot eind. Een paar jaar geleden deze route ook gelopen, toen de Beerze net verlegd was. Nu is het er veel mooier geworden. Prachtige meanders en mooie boerenlandschappen.
Door Riet Machielsen

28 maart 2021   

Reactie
Echt een prachtige, afwisselende route. Heel rustig (zelfs op een zondag) en prachtige onverharde paadjes langs de beerze, bos en heide. Aanrader!!
Door Cristel

28 februari 2021   

Reactie
Prachtig afwisselende route langs de Beerze en door bossen. Nauwelijks asfalt. Een topper in coronatijd, omdat je nauwelijks mensen tegen komt. Zeker op zondag is het zoeken naar routes met weinig mensen. Topper!!
Door Maria

18 februari 2021   

Reactie
Ongetwijfeld een mooie route maar al na enkele kilometers konden we niet verder door buiten de oevers getreden Beerze. Dus maar omgekeerd om over enige tijd als het wat droger is weer een poging te wagen.
Door Mirjam

23 september 2020   

Reactie
Prachtige maar vooral heerlijk stille wandeling met verrassende stukjes. Complimenten voor de routemakers!
Door Paul en Ans Arts

20 april 2020   

foto
Reactie
Mooie stukje Brabant, langs de Kleine Beerze, bos met veel bruggetjes en vlonderpaden, weide vergezichten en vennetjes. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

24 juni 2018   

foto
Reactie
Verrassende wandeling door een voor ons nog onbekend stukje Brabant. Het graspad langs de Kleine Beerze is er een van effe doorbijten, daarna zijn de paden prima. Het Koebosch vonden we verrassend leuk, bijzonder was het stukje door Heieinden.
Door Kees en Nicole

8 april 2018   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende route langs de, inderdaad prachtige beek De Kleine Beerze. Mijn nieuwe wandelschoenen hebben de test, erg nat langs de beek, prima doorstaan. Niet vergeten om uit te rusten op het terras van de Gouden Leeuw!!
Door José Smits en Wim Groot Kormelink

30 juli 2017   

foto
Reactie
Routemaker Jos Lemmens begeleidde de pool. Moerasbos-vlonder mooie toegift. Ontspannen tempo, prettig weer en gezellige klets. Het landschap is verrassend, aantrekkelijk en afwisselend. Geef ons nog zo'n vroege-vogels-zondagswandeling.
Door Freek en Liesbeth

24 november 2016   

foto
Reactie
Mooie maar drassige route, langs de Beerze, maar ook modderplassen in de bossen. Gelukkig rubber laarzen aan. Verrassend leuk vlonderpad. De Kaboutersberg is een belangrijke archeologische site, niks geen kabouters. Lekker weer, leuke middag.
Door Liesbeth en Freek

10 april 2016   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende route. We hebben genoten van het deel langs de Kleine Beerze, het bos met de omgewaaide bomen, het ven in het bos, het kleine heidegebied. Een aanrader!
Door Veroniek en Louis

10 april 2015   

Reactie
Prachtige beek, die Kleine Beerze, breeduit meanderend door een stuk-verkaveld land. Het beekpad is leuk maar erg sompig. Om je schoenen te testen. Koebosch is erg verkleuterd. Wel kieviten, patrijzen en een haas gezien. Niet super, wel doen!
Door Dirk

27 maart 2015   

foto
Reactie
Zeer afwisselende route, ook wel een beetje nat langs de Kleine Beerze, maar in het algemeen goed te belopen. Bos, heide, cultuur (en ook nog een kaboutertje gezien!)
Kortom: genieten van Brabant.
Door Geert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"