Op het Randje

fietsroute - 50 km

Deze fietstocht voert u op de rand van de Gelderse Achterhoek en het Overijsselse Twente door een prachtig gevarieerd landschap. De tocht begint bij de Mallumse Watermolen in Eibergen. U fietst langs de Berkel, door het centrum van Eibergen en over een oude spoorbaan, nu een breed fietspad. U komt over en langs verschillende landgoederen en havezaten, als eerste Huize ten Dam in Neede. De tocht gaat verder richting het mooie plaatsje Diepenheim. U fietst langs landgoed Westerflier en Warmelo en havezathe Te Diepenheim. Via landgoed Nijenhuis rijdt u door open boerenland en natuurgebied Het Needse Achterveld weer terug naar Eibergen. Door een parkje en opnieuw langs en over de Berkel komt u terug bij de Watermolen, waar u na afloop van de fietstocht bij het Mulderhuis nog even kunt neerstrijken.

Praktische informatie

Er is horeca bij de start. Kijk voor informatie en openingstijden op Het Muldershuis.
Zowel in Eibergen als in Diepenheim is volop horeca, al dan niet met terras. Er is altijd wel wat open.
Circa 3km na Diepenheim komt u langs Hotel-restaurant Diepenheim (Landhotel 't Holt).

In Diepenheim is een bezoekje aan Kasteel Warmelo, met zandsculpturen, prachtige tuinen en een mooi terras, zeker de moeite waard.

Waar mogelijk is gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Op het Randje

TOP Mallumse Molen
Mallumse Molenweg 114
7152 AV Eibergen

coördinaten: N52.10560 E6.66266
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

3 reacties

17 mei 2023   

foto
Reactie
Een leuke start van de fietstocht bij de watermolen. Erg mooi vond ik het gedeelte bij Neede en Diepenheim. Het terras bij kasteel Warmelo is een fijne pauzeplek.
Door Mieke

6 mei 2023   

foto
Reactie
Een erg mooie fietsroute: afwisselende landschappen. Er is veel te zien, wat uitnodigt om even onderweg te stoppen. Bijv. bij deze bijzondere boom, met een tuintje in de kroon. We hebben genoten van deze tocht.
Door Roelof en Jeannette

17 april 2023   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht over veelal rustige landwegen afgewisseld door mooie fietspaden. Op ongeveer 20,5km kom je de boomtuin van Jeroen Kooijmans tegen. Een geweldige plek om te pauzeren.
Door Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"