Finkersgebergte

wandelroute - 14 km of 19 km

De route Finkersgebergte is een lijnwandeling van Oldenzaal naar Denekamp.
Het 'Finkersgebergte', van 53,4 (Austieberg) tot 85 meter (Tankenberg), is een prachtige heuvelrug. Tweehonderdduizend jaar geleden is die gevormd door oprukkend landijs, dat grind en grond met zich meevoerde en her en der bulten en zwerfkeien achterliet. Over het gebied ligt nu een lappendeken van bos en weiland, rogge en maïs, landhuizen en boerderijen. De 'bergen' bieden een fantastisch uitzicht op de omgeving.
Na Beuningen wandelt u over het fraaie landgoed Singraven met de bijzondere watermolen. Wie de route inkort mist dit deel. Best jammer eigenlijk ...

Praktische informatie

Tussen Denekamp en Oldenzaal is een goede busverbinding. Na afloop van de wandeling brengt de bus u binnen 20 minuten terug op het station in Oldenzaal.

De horeca bij het startpunt is in het weekend gesloten.
Na ongeveer 10km komt u langs De Pipokeet, een rustpunt met zelfbediening. In Beuningen passeert u streekrestaurant Sterrebos (op maandag gesloten) en bij Singraven Restaurant Watermolen Singraven. In het centrum van Denekamp zijn diverse horecagelegenheden.

Startpunt Finkersgebergte

NS station Oldenzaal
Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

coördinaten: N52.30626 E6.93291
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Frans Weersink.

4 reacties

15 maart 2023   

foto
Reactie
Afwisselende wandeling over de Tankenberg met Mariakapel en theekoepel met fraai vergezicht. Op het eind het prachtige Singraven. Heerlijk, een aanrader.
Door Frans Weersink

25 mei 2018   

foto
Reactie
Een leuke wandeling over die mooie heuvelrug met op het eind Restaurant Watermolen Singraven. Ook is hier nog zeer oude techniek “Watermolen Singraven” die een zaagmachine aandrijft.
Door Frans en Betsie

9 juli 2017   

Reactie
Wat heb ik genoten! Het was een prachtige afwisselende tocht en zeer goed aangegeven! Mijn dank aan de routemaker!
Door Nelly Goddijn

10 juni 2016   

foto
Reactie
Wij hebben genoten van deze prachtige en duidelijke route!
Heerlijk wandelweer vandaag en de natuur is nu op zijn mooist.
Complimenten voor de routemaker.
Door Harry en Marian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"