Grote Rivieren

fietsroute - 41 km of 49 km

De fietsroute Grote Rivieren brengt u vanaf de aanlegsteiger van de Waterbus in Alblasserdam naar enkele belangrijke rivieren. Vanaf de wal is het genieten van de soms drukke scheepvaart. De stevige klim de Van Brienenoordbrug op beloont u met een imposant uitzicht over de Nieuwe Maas. U toert langs de Hollandsche IJssel en door het natuurgebied Hitland. Met het fietspontje gaat u naar Ouderkerk aan den IJssel. Via het Krimpenerhout komt u in Krimpen aan de Lek. Het wagenveer brengt u over de Lek. Langs de vele molens in Kinderdijk en de rivier De Noord keert u terug naar Alblasserdam.

Wilt u een lang stuk varen met de Waterbus, dan is er een gecombineerde fiets-en-vaar-route voor u. Vanaf het startpunt van deze fietstocht fietst u 25km. Daarna vaart u 7,5km met de Waterbus naar Alblasserdam. Zie routebeschrijving; gps'ers volgen 'AltGrR f en v'.

Praktische informatie

Als u met de auto komt, kunt u parkeren nabij de aanlegsteiger van de Waterbus. Is daar geen plaats, parkeer dan bij de haven.

De route is eenvoudig op te pakken vanaf station Nieuwerkerk aan den IJssel. Let op: komt u met de trein, dan kunt u de alternatieve route en de 41km variant niet fietsen.

Niet ver van het startpunt zijn een aantal horeca gelegenheden.
Bij Waterbushalte Ridderkerk vindt u Paviljoen Struis aan het water.
Café De Gouden Leeuw, met zicht op de Brienenoordbrug is dagelijks geopend vanaf 9 uur.
Na de Van Brienenoordbrug passeert u het Zalmhuis. Vanaf het terras heeft u uitzicht over de Nieuwe Maas. Het Zalmhuis paviljoen is van ma t/m vr geopend vanaf 9 uur, za en zo vanaf 11 uur.

Vanuit Dordrecht, Rotterdam en tussenliggende plaatsen kunt u met de Waterbus in Alblasserdam komen.

Controleer voor u op pad gaat de vaartijden van het Voet/fietsveer de Zeemeeuw tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel.

De pont naar Kinderdijk vaart dagelijks van 6 - 24 uur, za en zo van 7 - 24 uur.
Klik voor informatie over Kinderdijk op de link. Er is een horecagelegenheid.
De Bezoekersmolen is van maart tot oktober te bezoeken van 9.30 – 17.00 uur.

Startpunt Grote Rivieren

P+R Waterbus
Jan Smitkade
2951 JC Alblasserdam

coördinaten: N51.86230 E4.65073
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

17 juni 2021   

foto
Reactie
Wat een imposante rivieren heeft Nederland toch! Natuurlijk met de nodige bedrijvigheid op en langs de rivier. Erg interessant allemaal. Maar gelukkig ook rust in de mooie natuurgebiedjes waar je doorheen fietst.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"