Tussen Ommen en Dalfsen

40 km

Startpunt

NS station Ommen
Stationsweg 35
7731 AX Ommen

coördinaten: N52.50977 E6.41724

Introductie

Deze fietsroute gaat door het schitterende gebied tussen Ommen en Dalfsen. U fietst langs de oevers van de Overijsselse Vecht en toert door het omvangrijke bosgebied. Onderweg komt u langs kasteel Rechteren en langs enkele andere landgoederen. U kunt een kijkje nemen bij de stuw in de Vecht, een prachtige plek. Ook kunt u een bezoek brengen aan het toeristische stadje Ommen.
Deze route gaat over verkeersarme weggetjes en fietspaden. Tijdens het grootste deel van de tocht worden Knooppunten gevolgd. Maar u hoeft niet voor een infopaneel te zoeken wat de mooiste route is, die heeft de routemaker al voor u uitgezocht!

Praktische informatie

Bij station Ommen is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Horeca bij de start: Spoor 7 in het oude stationspand en Restaurant Vonck.
Horeca onderweg: voorbij Varsen treft u horeca aan bij bungalowpark de Arendshorst en ongeveer halverwege Café Restaurant Het Boskamp.
Onderweg maakt u gebruik van een zelfbedieningspontje. Het elektrische pontje vaart op zonne-energie, daarom is zonlicht vereist. Er is een alternatieve route die u ook tussen 1 november en 1 april fietst als het pontje sowieso uit de vaart is.
Met dank aan de routemaker(s) Jan en Roelie Rozema en aan de controleur(s) Adri Jager.

5 reacties

6 juni 2023   

Reactie
Tijdens het controleren van de afwisselende route heb ik genoten van de uitzichten op de Vecht, het pontje over de Vecht, Kasteel Rechteren en de bossen. Onderweg zag ik ook nog een kraai, die een buizerd aan het verjagen was.
Door Adri Jager

10 oktober 2021   

foto
Reactie
Wij hebben deze route gecombineerd met "Lemelerberg en Regge": een prachtige dagfietstocht door een heel afwisselend cultuur- en rivierlandschap. Soms wat te grootschalige landbouw, maar over het algemeen heel erg mooi én rustig!
Door Marien

1 juni 2020   

foto
Reactie
Wij hebben de route gekickbiked... 5 sterren zeker waard!
Door Fokkes on tour

22 augustus 2018   

foto
Reactie
Fietsen door het Vechtdal: wat prachtig! Het schutten van een plezierboot, de rivier over met een miniveer en mooie kastelen onderweg. Voeg daar prachtige fietspaden en een prima (knooppunten) routebeschrijving aan toe en je hebt zomaar 5 *****.
Door Jan en Willy ter Haar

6 november 2017   

foto
Reactie
Het is genieten in het door opgaand bos omzoomde Vechtdal met daarin oudere huizen. In het laatste gedeelte kijk je prachtig uit op de Archemerberg. De stuw is zeker een bezoekje waard!
Door Hans Doorenbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"