Nijensleekerveld

9 km of 15 km

Startpunt

Braamweg, Eesveen
Braamweg 2
8347 WH Eesveen

coördinaten: N52.84067 E6.13202

Introductie

Het afgelegen Nijensleekerveld bestaat uit een gevarieerd heidelandschap met een drietal vennen. Het terrein bestaat uit een afwisseling van natte en droge heide en wat bos. Meestal lopen er enkele koeien en een paar heideschapen te grazen.
De wandeling begint en eindigt op het landgoed Heerlijkheid de Eese met mooie lanen en een schitterend heideveld. Tussendoor wandelt u naar en door Wilhelminaoord met de Jan Wartenahof, waar al meer dan 40 jaar kinderen uit Den Haag natuurweken mee maken in het kader van School in Bos. U vindt ook nog herkenningspunten uit de kolonietijd. Wilhelminaoord was naast Frederiksoord en Willemsoord een koloniedorp. Vervolgens gaat u naar het natuurgebied Nijensleekerveld dat weer overgaat in Heerlijkheid De Eese.

Praktische informatie

Bij het startpunt is parkeergelegenheid in de brede berm. Ongeveer halverwege komt u bij Snackbar/eethuis Family Wilhelminaoord, openingstijden vindt u op de website.

Het grootste deel van de wandeling is onverhard. Er zijn enkele paden die tijdens natte perioden drassig kunnen zijn. Het dragen van waterdicht schoeisel is dan ook aan te bevelen.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Peter ter Haar en aan de controleur(s) Hettie ten Klooster.

4 reacties

28 augustus 2023   

foto
Reactie
De verrassing van de route zat aan het einde van de wandeling, langs de Nijensleeker Schipsloot en het heideveld prachtig paars. Het betonnen fietspad is even doorstappen.
Door Hettie ten Klooster

15 mei 2022   

foto
Reactie
Wat een verrassende route! Smalle paadjes, mooie bomenlaan, heide, bloeiende brem en een oneindig veld met raapzaad. Genieten! Vijf ***** waard (min 1 door het lange betonpad). Dat hadden we graag als eerste bedwongen! Het lekkerst voor het laatst!
Door Harm en Tiny

10 februari 2022   

foto
Reactie
Een dag met een frisse wind, maar droog en soms een zonnetje. Lekker gewandeld over gevarieerd terrein, zowel bos, heide als ook agrarische gebieden. Nu, in de winter wat stil, maar de eerste vogels laten al van zich horen. Waaronder groene spechten!
Door Aad van Dorp

19 november 2018   

Reactie
Een mooie afwisselende route met een mooi gedeelte in het bos. Ook de heide en vennetjes zijn echt mooie plaatjes, met steeds weer de mooie kleine paadjes.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"