Heerlijke Duinen

fietsroute - 32 km of 46 km

Met de fietstocht Heerlijke Duinen toert u over fietspaden door het zuidelijke deel van het Noordhollands Duinreservaat. Het is een gevarieerde tocht. Elke kilometer is weer anders, met specifieke planten en diersoorten. De route gaat door open duinlandschap, maar ook door bossen. Af en toe passeert u een doorgang naar het strand. Er wordt een uitstapje gemaakt. Via de polder met de waterberging Noorderveld en een stukje Heemskerk fietst u naar Kasteel Marquette.
Kiest u voor de afstand van 46km dan brengt u een bezoek aan 'de drie Egmonden'. Vanuit de duinen rijdt u door de polders via Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef naar het gezellige kustdorp Egmond aan Zee. Daarna keer u weer terug naar het duinreservaat.

Praktische informatie

De route is ook goed op te pakken vanaf station Castricum.
Bij het startpunt ligt Restaurant Johanna's Hof, dagelijks geopend
vanaf 8.30 uur.
U komt langs Gasterij Kruisberg en Gasterij Nieuw Westert, klik op de links voor de exacte openingstijden.
De kaarsenmakerij en het pottenbakkersatelier van In St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen is bekend van de kaarsenmakerij en het pottenbakkersatelier. Van ma t/m za kunt u vanaf 10 uur in de winkel en expositieruimte terecht. Van juni tot en met september ook op zondag geopend.

Voor dit duingebied is een toegangskaart vereist. Deze is te koop bij het startpunt in het bezoekerscentrum, bij het restaurant en de kaartautomaat (pinnen).

Startpunt Heerlijke Duinen

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX Castricum

coördinaten: N52.56160 E4.63830
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

6 reacties

25 augustus 2022   

foto
Reactie
Niet alleen de heerlijke duinen, maar ook de mooie bossen (voor de koelte), prachtige paadjes en landweggetjes maken deze tocht erg gevarieerd. De
besjes van de duindoorn waren er al volop. Prachtige tocht waar we van genoten hebben.
Door Jan en Willy ter Haar

9 juli 2022   

foto
Reactie
Ondanks dat ik dit gebied van de tocht heel goed ken, zag ik 2 nieuwe dingen. Toen we na de polder bij Heemskerk de duinen in fietsten zagen we kunstwerkjes en bij Nieuw Westert was het terrein van de Adelbertusakker open. Dat is ook een bezoekje waard.
Door Ank de Graaff

7 juli 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht door de duinen en de Egmonden! Gasterij Nieuw Westert is uit de as herrezen en is evenals Gasterij Kruisberg een leuke plek om te pauzeren. In Egmond aan Zee is het strand heel dichtbij.
Door Frits Talsma

18 mei 2020   

foto
Reactie
Leuke tocht door de duinen, Heemskerk en een klein stukje polder. Tocht is goed te volgen en vandaag zagen we naast 10 Schotse hooglanders ook een groep van ongeveer 20 geiten. Op de fietspaden is het door de week niet druk in de duinen.
Door Ank de Graaff

12 augustus 2015   

foto
Reactie
Inderdaad heerlijk gefietst. Duin op en duin af, maar ook langs weilanden, luxe villa's en door alle Egmonden. Gasterij Kruisberg is een aanrader, zie de foto met 'wegwijzer' op het terras. Egmond aan Zee is een erg leuke badplaats. Een prachtroute!
Door Rene en Tineke

22 juli 2015   

Reactie
Een fraaie route, veelal door bebost duingebied. Tips: trek wat tijd uit voor 'n kijkje bij bezoekerscentrum De Hoep. En: Tegenover station Castricum ligt 'De tuin van Kapitein Rommel'. Superleuke horeca met prachtige tuin, gerund door vrijwilligers
Door Conny Kalkhoven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"