Kaapse Pracht

wandelroute - 11 km

Kaapse Pracht is een gevarieerde wandeling door de glooiende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het wisselende boslandschap biedt elk seizoen kleurrijke plaatjes.
Midden op de Kaap staat een uitkijktoren, vanaf waar u mooie vergezichten heeft. De route begint en eindigt bij het Doornse Gat, een voormalige zandafgraving die nu is ingericht voor dagrecreatie. Kaapse Pracht is daarmee een leuke gezinswandeling.

Praktische informatie

Bij het startpunt is een grote parkeerplaats.
Het startpunt is ook bereikbaar met de bus, halte Sonora.

Startpunt Kaapse Pracht

Doornse Gat
Leersumsestraatweg 13
3941 ML Doorn

coördinaten: N52.03067 E5.37649
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

8 reacties

11 juni 2022   

foto
Reactie
Afgelopen zaterdag eerst de Bosfair in het Doornse Gat bezocht en aansluitend deze route gelopen. Verschillende smalle paadjes. Leuk! Heel veel vogels horen fluiten. Paar spechten gezien en op de hei (behoorlijk vergrast) een roodborsttapuit gezien.
Door JvG

19 maart 2022   

foto
Reactie
In juli '21 gestrand bij de toren, nu met aangepaste tekst in de herkansing. En hoe! Als bomenliefhebbers komen we hier volop aan onze trekken, ook het kleine heideveld is prachtig! Hoog boven ons als extraatje een luchtshow van miauwende buizerds.
Door Harm en Tiny

31 januari 2021   

foto
Reactie
Op een prachtige zonnige winterdag in Corona-tijdperk vertrokken vanaf een stampvolle parkeerplaats, maar na een druk begin liepen we al snel ‘alleen’. Mooie afwisselingen in bebossing en de hei was prachtig met de winterse gloed.
Door Edward Pison

5 juli 2020   

Reactie
Op deze wat druilerige zondag deze route gelopen. Op het Doornse Gat en de uitkijktoren na een erg rustige route. De uitkijktoren is zeer de moeite waard om te beklimmen.
Door Anne-Marie Blomesath

11 augustus 2018   

Reactie
Heerlijke boswandeling en zeer geschikt om met de hond te wandelen. Bijna 100% onverhard en het was ook heel rustig in het bos op een zaterdagmorgen. Mijn hond en ik hebben genoten van deze wandeling.
Door Franciska

28 september 2017   

Reactie
Zeer afwisselende route. Gelopen op oude beschrijving die wat onduidelijkheden bevatte. Zijn gelukkig gecorrigeerd. Weelde aan paddenstoelen gezien, 1 ree en een zeer klein slangetje (geen hazelworm). Aanrader!
Door Ward

28 mei 2017   

Reactie
Mooie wandeling, gemaakt op een zonnige lentedag. Op deze warme dag was het goed toeven onder het gebladerte. Echter als het bewolkt weer is zullen we deze route niet snel kiezen, omdat je hoofdzakelijk door bos loopt en het dan wel erg somber is.
Door Ien Holman en Rob Rem

2 april 2016   

Reactie
Toch wel een pittige wandeling ondanks dat het maar 10 km is. Hoogteverschillen, maar ook de werkzaamheden op dit moment in het bos maken de wandeling best wel zwaar, maar zeker de moeite waard. Ons cijfer is een 8-.
Door Albert en Marian

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"