Oude Kamp

9 km

Startpunt

Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ Leusden

coördinaten: N52.13230 E5.36510

Introductie

Oude Kamp is een indrukwekkende wandeling door de bosrijke omgeving rondom het voormalige Kamp Amersfoort. De eerste twee kilometer gaat over het terrein van het herdenkingscentrum waar u via informatiebordjes een toelichting krijgt bij bijzondere plekken. Daarna wandelt u over bospaadjes naar het gebied rond de zorginstelling Zon & Schild. Na doorkruisen van het oefenterrein Oude Kamp gaat u langs enkele holes van De Hoge Kleij om weer bij het herdenkingscentrum te eindigen.

Een bezoek aan het Nationaal Monument Kamp Amersfoort voorafgaand aan de wandeling geeft u een goede indruk wat er in de oorlogsjaren op deze plek van verschrikkingen gebeurd is.

Het tweede helft van deze vrijwel geheel onverharde wandeling loopt deels vrij dicht langs de snelweg. Enig verkeerslawaai is helaas niet te vermijden.

Praktische informatie

Het startpunt is op werkdagen bereikbaar per bus. Uw uitstaphalte is Royal HaskoningDHV.

In het herinneringscentrum zijn koffie of thee verkrijgbaar en er zijn ook sanitaire voorzieningen. U moet dan wel entree betalen maar als u het vriendelijk vraagt kunt u misschien ook gratis van de toiletten gebruik maken.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Guus van Boven.

5 reacties

10 december 2021   

foto
Reactie
Een route met eerst een stuk over het Kamp Amersfoort is meer dan indrukwekkend. Daarna een stukje park- en boswandeling, waar we het geluk hadden drie reeën te zien. Stuk over het golfterrein is wat minder boeiend. Mooie korte wandeling.
Door Marion en Fred

28 februari 2021   

Reactie
Kamp Amersfoort is indrukwekkend. Verdere wandeling is prettig om na de heftige geschiedenis, om te schakelen. Dat deel van de route echter enorm saai; heen en weer lopen met uitzicht op stukken die je al gelopen hebt. Qua drukte in Coronatijd prima.
Door Fotofreaky

18 februari 2020   

Reactie
Mooie route, eerste deel is een stukje historie wat niet vergeten mag worden. Daarna heerlijk door het bos gewandeld en tot slot over het golfterrein. Een aanrader.
Door Franciska

1 december 2019   

foto
Reactie
Een mooi wandelgebied. Onderweg kennis gemaakt met de geschiedenis van de tweede wereldoorlog.
Door Saskia en Jan

6 september 2019   

Reactie
Imposante route met veel 2e wereldoorlog historie. Waar ik zo dichtbij huis geen weet van had op deze plek nabij Amersfoort. Fijn het nu gezien te hebben. Na afloop genoten in het bos van de 1e beukennootjes en dennenappels.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"