Griendwerkers

20 km of 23 km

Startpunt

Kanosteiger nabij Spieringsluis
Spieringsluis 5
4251 MR Werkendam

coördinaten: N51.77744 E4.76209

Introductie

Deze kanotocht voert u door het noordelijke deel van de Biesbosch, langs veel natuur en voormalige griendwerkersgebieden. U heeft fraaie vergezichten over het water en kunt - met uitzonderingen van zomerse weekenden - volop genieten van de rust.

Praktische informatie

Kanohuurders huren hun kano bij de Jachthaven Van Oversteeg, Spieringsluis 5, 4251MR Werkendam, 0183-501633. Ze starten hun route ook daar, van een steiger die op een steenworp afstand van de openbare kanosteiger van punt 1 ligt.

Bij de kanosteiger kunt u uw kano afladen en dan uw auto 50 meter verderop bij de loswal parkeren. Bij grote drukte ligt achter de jachthaven een groot parkeerterrein.

De tocht is in elk jaargetijde te varen. In de winter lijkt het alsof u zich in een mysterieus moeras bevindt. In de zomer leven vogels, vossen en insecten zich uit in de ruigte. Mijd deze route op mooie zomerse dagen. Dan bent u hier niet alleen.

Gebruik naast de routebeschrijving de kaart in dit dynamische landschap.

Tijdens het broedseizoen vaart u een klein gedeelte een alternatieve route.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"