Van Heloma toe Holtinge

wandelroute - 15 km of 22 km

Van Heloma toe Holtinge is een gevarieerde rondwandeling over merendeels onverharde wegen en paadjes. Tijdens deze tocht ziet u twee hunebedden. U wandelt door bossen, over heide en zandverstuivingen, langs vennen en een leemkoele en beklimt u de Havelterberg. Al wandelend komt u langs de Clemenskerk, die buiten de dorpskern van Havelte ligt. De omgeving van de kerk is een beschermd dorpsgezicht.
In de naam van de route Van Heloma toe Holtinge staat het woord toe. Dit is geen typefout, maar een Drents woord voor o.a. tot.

Praktische informatie

Het startpunt is vanuit Steenwijk te bereiken met (bel)bus 48 en vanuit Meppel met bus 20. Stap uit bij halte Havelte, Van Helomaweg 7.
Bij de parkeerplaats is een schaapskooi en een kinderspeelplaats. Zie voor informatie: Holtingerveld. Vlakbij de schaapskooi kunt u het vlinderparadijs Papiliorama bezoeken.

Onderweg vindt u horeca in Havelte en op 300m afstand van de route Theehuis 't Hunebed. Bijna elke dag geopend vanaf 10 uur.

Voor de exacte speeltijden van de organist op het chamadron in de kerk van Havelte zie: Chamadron Havelte.

Startpunt Van Heloma toe Holtinge

Toegangspoort Holtingerveld
Van Helomaweg 14
7971 PX Havelte

coördinaten: N52.78430 E6.22270
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager en Sytze Jager en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

7 reacties

14 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie, wat langere, route door Holtingerveld en de omgeving van Havelte. Afwisseling van bos, hei en cultuurlandschappen. (Foto van Domineeslaantje.)
Door Aad van Dorp

26 februari 2023   

Reactie
Mooie wandeling in een fantastisch wandelgebied. Prima routebeschrijving.
Door Hein

9 mei 2020   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling. Jammer van de fiets- en mountainbike paden. Interessante geschiedenis van dit gebied in de oorlogsjaren. http://www.hlogtmeijer.nl/vliegveld%20havelte/Vliegveld%20Vliegershorst%20Havelte%20V3.pdf
Door Bart

15 april 2019   

Reactie
Bijzonder mooie gevarieerde wandeling: bos, open landschap en waterpartijen. Jammer dat zoveel bomen zijn/worden gekapt! Minpuntje: de wandel/ATB/fietspaden vallen op een aantal momenten samen.
Door Ria Klappe

16 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde wandeling door een interessant bos- en heidegebied. Zo in de winter is er nog niet veel kleur, maar evengoed indrukwekkend. In de andere jaargetijden is het hier fantastisch.
Door Aad van Dorp

18 maart 2017   

foto
Reactie
Een prachtige route, ook op een grauwe, winderige winterdag. Zand, heide, bos, watertjes - heel afwisselend. Bijzonder dat je uren kunt lopen zonder iemand tegen te komen. Pas in Havelte kom je terug in de bewoonde wereld. We hebben genoten.
Door Janny van Rossen

24 juni 2015   

foto
Reactie
Een heel mooie route door het idyllische Zuidwest-Drenthe. Het hoogtepunt vonden wij het Holtingerveld en natuurlijk de hunebedden. De 22 km is wel een pittige route voor de enigszins geoefende wandelaar.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"