Vuursche Dreef

43 km

Startpunt

NS station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn

coördinaten: N52.20832 E5.28161

Introductie

Het is heerlijke fietsen over de vele fietspaden en landwegen rond Lage Vuursche. Vanaf station Baarn bent u al snel in het bos om naar Kasteel Groeneveld te gaan. Het prachtige omringende landgoed heeft vele waterpartijen. Daarna komt u langs het Wasmeer en over de Hoorneboegse heide. Na Hollandsche Rading fietst u een kilometer of vijf door een heel ander landschap: polder Achttienhoven. Op de terugweg kunt u nog een kijkje nemen bij Paleis Soestdijk en het gedenkteken De Naald. Via het Baarnse Bos met zijn prachtige lanen en vijver rijdt u terug naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u parkeren op het parkeerterrein dat naast 'De Generaal' langs de spoorlijn ligt.

Bij het station ligt Eethuys-Café De Generaal. Een leuke gelegenheid om voor of na de fietstocht even langs te gaan.
Natuurlijk is er in het, soms veel bezochte, dorp Lage Vuursche veel horeca.
Onderweg zijn volop andere pauzemogelijkheden:
Grand Café Groeneveld; Theehuis 't Hooge Erf; Herberg Boschoord; Restaurant Fly Inn bij vliegveld Hilversum; De Mauritshoeve en Restaurant De Paddestoel.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Marcel Steen.

6 reacties

29 juni 2022   

Reactie
Een prachtige zonnige dag met een schitterende fietstocht.
Heel afwisselende natuur met veel horeca, het was genieten.
Door Els Josef Sterck

15 juni 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende tocht door het Gooi. Veel bos, maar ook een prachtig kasteel Groeneveld met een mooie tuin. Ook wordt paleis Soestdijk gepasseerd. Voor de liefhebber is er ook nog vliegveld, Hilversum. Genoeg horeca onderweg.
Door Jaap Noordzij

20 oktober 2018   

Reactie
Deze schitterende fietstocht gedaan met een gezellig groepje. Een en al bos met prachtige kleuren en rustig herfstweer. Koffie gedronken in de tuin van Herberg Boschoord, 11 km na het begin van de route. De huiskamer is bij kouder weer een aanrader.
Door Anne

26 oktober 2017   

Reactie
Hele mooie en ook fijne route met veel leuke horeca mogelijkheden. Heel jammer was dat we een stuk gemist hebben omdat de fietsbrug bij Hilversum van 01 oktober 2017 tot 01 april 2018 afgesloten is.
Door Mart en Adri

10 juni 2017   

foto
Reactie
Wat een fraaie fietstocht. Met warm weer heerlijk door de bossen en langs Kasteel Groeneveld. Onderweg ook veel interessante horeca. Bij Vliegveld Hilversum zit je op het terras zelfs vlak naast de startbaan. Een toproute!
Door René en Tineke

2 mei 2015   

foto
Reactie
Een route met zo veel afwisseling in het midden van ons drukke landje, is dat mogelijk? Deze route blijkt werkelijk alles te bieden. Met als een van de extraatjes: voor wandelaars én fietsers toegankelijke paden in het Baarnse Bos en Groeneveld.
Door Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"