Kring van Dorth

15 km of 19 km

Startpunt

Het Bosrestaurant Joppe
Joppelaan 100
7215 AE Joppe

coördinaten: N52.20723 E6.22775

Introductie

Kring van Dorth is een gevarieerde wandeling rond het gelijknamige buurtschap aan de rand van Gelderland. U start in het bosrijke Joppe en wandelt daarna door weids boerenland naar het fraaie Dorth, een weelderig landgoed in Engelse landschapsstijl. Via landelijke, veelal rustige weggetjes komt u terug op Landgoed Joppe waar u kunt genieten van het parkachtige bos en het landhuis.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Joppe, De Drie Kieften.

Vooraf en/of na afloop kunt u terecht bij Het Bosrestaurant Joppe.
Onderweg kunt u pauzeren bij Stayokay Gorssel, of bij camping De Waterjuffer. Check vooraf de openingstijden.

Na circa 1,5km komt u bij een gammel bruggetje. Gaat u daar liever niet over, volg dan het alternatief dat in de routebeschrijving is aangegeven. Gps’ers navigeren route/track ‘Alt Kring vD’.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

10 reacties

21 oktober 2023   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling in en om Joppe. Genoten van zachte paden, mooie bossen, veel water, gammele bruggetjes en veel paddenstoelen. Rust, vogels en vergezichten. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

22 maart 2023   

foto
Reactie
Een erg leuke wandeling in dit toch grotendeels agrarisch gebied waarbij het is gelukt om veel onverharde paden en kleine bospaadjes te vinden. Stukjes asfalt zijn onvermijdelijk. Lekkere koffie bij de Stayokay.
Door Tineke en Mike Hirschler

17 mei 2021   

Reactie
Wandeling met variatie, bos, akkers, parken, beken, zandpaden en asfalt. Vandaag ook regen en zon, stilte en vogelgefluit. De route is goed beschreven; desondanks had ik een aantal keren de gps nodig om weer op het goede pad te komen.
Door Ad van Heuven

28 februari 2021   

foto
Reactie
Door mist in het begin van de wandelling mooie foto's kunnen maken. De route is afwisselend, kenmerkend voor de Achterhoek. Vooral de bossen bij Joppe vond ik mooi.
Door Aad van Dorp

2 maart 2019   

foto
Reactie
Mooie route met veel afwisseling. Voor ons was het landgoed rondom Huize Dorth het hoogtepunt, waar we op een bankje aan de grote vijver van de zon, de rust en de ontluikende natuur genoten. Voor koffie was het vandaag helaas nog te vroeg.
Door Annie en Ben van Lochem

4 februari 2018   

foto
Reactie
Heerlijke gevarieerde wandeling. Routebeschrijving super goed aangegeven.
Het was heel koud en guur, maar we hebben genoten van de mooie omgeving. Heerlijke pitstop bij bosrestaurant Joppe.
Door Nelleke Harder

14 augustus 2017   

foto
Reactie
Een heerlijke wandelroute met prachtige stukken over landgoed Dorth en landgoed Joppe. Wel stukken over verkeersluw asfalt. Goed beschreven, dus loopt lekker weg.
Door Marion en Fred

21 januari 2016   

foto
Reactie
Met een klein leuk gezelschap vandaag aan de wandel geweest. Veel verrassende plekjes onderweg en een gezellige horeca bij Stayokay Gorssel, waar we verwend werden door de gastheer. Marianne, bedankt voor de goede begeleiding.
Door Gert en Corrie

7 december 2015   

foto
Reactie
In de late herfst de verkorte versie van deze route gelopen. Ook deze is zeker de moeite waard!
Door Ria

14 november 2015   

Reactie
Wat een prachtige herfstwandeling was dit. Pad ondanks het bladerdek makkelijk te vinden. Aan de twee gammele bruggetjes zou eigenlijk iets gedaan moeten worden. Maar voorzichtig lopend kom je er wel overheen. In het voorjaar opnieuw lopen.
Door A.E. Reijman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"