Oude en Nieuwe Maas

48 km

Startpunt

Voormalig Hotel ARA Zwijndrecht
Veerweg 10
3336 LM Zwijndrecht

coördinaten: N51.81040 E4.58130

Introductie

De fietsroute Oude en Nieuwe Maas brengt u van de Oude Maas door polders en langs dijkjes met oude woningen naar de altijd levendige Nieuwe Maas die Rotterdam in tweeën deelt. Zonder het drukke centrum aan te doen beleeft u iets van de dynamiek van Rotterdam en zijn uitgestrekte havens. U zult verbaasd zijn van de rust die rondom deze drukke plaats heerst. Na de drukte komt u in rustiger gebieden en volgt u aan het einde het mooie fietspad langs de oude Maas.

Praktische informatie

Bij het startpunt is voldoende parkeergelegenheid.

In Rotterdam komt u langs Bar-Restaurant Prachtig; het heeft een heerlijk terras. Op de Euromast is een horecagelegenheid op grote hoogte met mooie uitzichten.
Voor en na de Maastunnel vindt u eenvoudige horeca en langs de oude Maas het Pannenkoekenhuis Oude Maas.
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

1 reactie

11 augustus 2021   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde route door buitengebied en de grote stad. Blikvangers: het kerkje van Kijfhoek dat altijd open is voor bezoekers, het mooie buitengebied, maar ook de Nieuwe Maas (maasboulevard) met de bruggen en de Maastunnel.
Door J. de Jong

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"